Μάτι, Δημόσιο, και αποζημιώσεις

Μάτι, Δημόσιο, και αποζημιώσεις

Κύριε διευθυντά
Στο φύλλο της εφημερίδας μας της 21ης Φεβρουαρίου υπάρχει άρθρο με τίτλο «Μάτι: μείωση ποσού αποζημίωσης επιδιώκει το Δημόσιο» και με υπότιτλο «Ποια επιχειρήματα προβάλλει στην έφεση – Νομικοί κύκλοι σχολιάζουν ότι πρόκειται για κίνηση που αποσκοπεί στην ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης».

Ομολογώ ότι με εξέπληξε το συγκεκριμένο άρθρο.

Είναι γνωστό ότι, σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, το Δημόσιο απαγορεύεται να χορηγήσει οποιαδήποτε αποζημίωση, την οποία έχει επιδικάσει απόφαση του Πρωτοδικείου. Το Δημόσιο υποχρεούται να υποβάλει έφεση, πράγμα που έκανε στη συγκεκριμένη υπόθεση, και να υλοποιήσει την απόφαση του Εφετείου.

Η έφεση, οποιαδήποτε έφεση, αποσκοπεί στην ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης. Δεν χρειάζεται σχόλιο νομικών κύκλων γι’ αυτό.
Ελπίζω ότι η έφεση θα εκδικαστεί σύντομα και ότι το Δημόσιο θα καταβάλει αμέσως το ποσό που θα επιδικασθεί. Ελπίζω επίσης ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα η δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 103 συνανθρώπους μας και ότι θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή