Η Δημοκρατία μας, τα άκρα και η βία

Η Δημοκρατία μας, τα άκρα και η βία

Κύριε διευθυντά
Ο κίνδυνος για τη Δημοκρατία από την άκρα Δεξιά έχει, προς το παρόν, αντιμετωπισθεί με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής να έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και με την προσπάθεια της Βουλής να εμποδίσει τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες να γίνουν βουλευτές.

Υπάρχει και ο κίνδυνος από την άκρα Αριστερά. Δηλώσεις πολιτικών, όπως «δεν υπάρχουν θεσμοί, αλλά ο λαός», «δεν πήραμε όλη την εξουσία», «θα αναμορφώσουμε τους θεσμούς για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας χωρίς εμπόδια». Επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης όταν οι αποφάσεις της δεν αρέσουν. Δολοφονία με εμπρησμό εργαζομένων όπως της Marfin. Κατάλυση της ελευθερίας διακινήσεως ιδεών στα πανεπιστήμια με το «χτίσιμο» και το βίαιο κατέβασμα από την έδρα καθηγητών. Υποστήριξη της «νομιμότητας» της βίας ως μέσου επιβολής αριστερών απόψεων και καταστάσεων. Η ονομαστική προγραφή δικαστών και δημοσιογράφων που θυμίζει τις ρωμαϊκές προγραφές προσώπων προς εξόντωση, οι οποίες ήταν η αρχή του τέλους της ρωμαϊκής δημοκρατίας, και τις προγραφές του Ροβεσπιέρου, που προετοίμασαν το έδαφος για την επιβολή της μονοκρατορίας του Ναπολέοντος.
Είναι ευτύχημα ότι οι πραγματικοί δημοκράτες, αριστεροί και δεξιοί, είναι πιστοί δημοκράτες και όχι μόνο κρατούν αποστάσεις από τις απειλές, αλλά και αγωνίζονται εναντίον τους· αυτό όμως δεν πρέπει να μας καθησυχάζει, γιατί πάντα θα υπάρχουν οι ακραίοι δεξιοί και οι αριστεροί που θα επιδιώκουν την επιβολή της προσωπικής τους τυραννίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή