Ποιους στέλνουμε στο Κοινοβούλιο

Ποιους στέλνουμε στο Κοινοβούλιο

Κύριε διευθυντά
Εχουμε την τύχη να ζούμε σε μία χώρα δημοκρατική (παρά τα ελαττώματά μας σαν λαός), πράγμα που στερούνται πάρα πολλοί άνθρωποι στον ταλαίπωρο αυτόν κόσμο. Αυτονόητο είναι λοιπόν το κυριαρχικό δικαίωμα κάθε συμπατριώτη μας να ψηφίζει όποιον πολιτικό σχηματισμό τον εμπνέει και να τον ενισχύει με τη θέση του.

Το πρόβλημα όμως που θέλω να θίξω είναι για το ποια άτομα στέλνουμε στο Κοινοβούλιο να διαχειριστούν τις τύχες μας. Θα ήθελα λοιπόν να σχηματίσω μια υποθετική ομάδα πολιτικών εν ζωή και μη (δυστυχώς δεν θα το ζήσουμε ποτέ) για να βοηθήσω ταπεινά στο για το ποιους ψάχνουμε. Ευάγγελος Βενιζέλος, Γεώργιος Γεννηματάς, Ηλίας Ηλιού, Μίκης Θεοδωράκης, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Λεωνίδας Κύρκος, Στέφανος Μάνος, Μιχάλης Παπαγιαννάκης, Αλέκος Παπαδόπουλος, Γεώργιος Ράλλης, Κωστής Στεφανόπουλος.

Πολλοί από τους αναγνώστες σας θα τους έχουν ζήσει όλους. Προτρέπω τους νεότερους να μάθουν ό,τι μπορούν περισσότερο για αυτούς, ας το ψάξουν. Ας στέλνουμε στη Βουλή ανθρώπους που έχουν τα χαρακτηριστικά των ως άνω έστω και κατά το ελάχιστο. Το κυνήγι του στόχου μετράει και όχι σε τι ποσοστό θα το πετύχουμε.

Τους έντεκα αυτούς πολιτικούς τους βάζω μαζί σε μία κυβέρνηση ονείρου και αναλογίζομαι ότι θα είχαμε διασφαλίσει για όλους τους Ελληνες κοινωνική πρόνοια, υγεία, παιδεία, πολιτισμό, οικονομία, στιβαρή εξωτερική πολιτική επιπέδου, επιστημονική έρευνα, ιδανικό ύφος και ήθος εξουσίας, όραμα, ηθική ακεραιότητα, ανυπαρξία λαϊκισμού και περιφρόνηση στο πολιτικό κόστος.

Και τότε ξύπνησα. Αλλά ας κάνουμε όλοι μια προσπάθεια στις επερχόμενες εκλογές για όσο το δυνατόν καλύτερο ποιόν στην ψήφο μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή