Αυτή η επιστολή με συγκλόνισε

Αυτή η επιστολή με συγκλόνισε

Κύριε διευθυντά
Νομίζω ότι η επιστολή του καρδιοχειρουργού κ. Γεωργίου Τόλη στην «Κ» της Παρασκευής 5/5/2023 με τίτλο «Τα πρώτα σημάδια ντροπής και κατάντιας» πρέπει να προκαλέσει, αν δεν έχει γίνει ακόμη, την αυτεπάγγελτη επέμβαση αρμόδιου εισαγγελέα.

Ο διακεκριμένος καρδιοχειρουργός κατηγορεί, χωρίς να κατονομάζει, γνωστούς του καρδιολόγους συναδέλφους ότι στέλνουν ασθενείς σε καρδιοχειρουργούς με την προϋπόθεση οι τελευταίοι να τους παραχωρούν ένα μέρος της αμοιβής τους. Η συναλλαγή είναι αμφίπλευρη, κατά τον κ. Τόλη και με την πάροδο των ετών έχει γίνει επικίνδυνο καθεστώς. Και συνεχίζει: «Oσο μειονεκτεί κάποιος καρδιοχειρουργός σε εκπαίδευση και χειρουργική ικανότητα, τόσο πλειοδοτεί σε προσφορά στους καρδιολόγους και τα θύματα αυτής της παράνομης και ανήθικης συναλλαγής είναι οι ανυποψίαστοι ασθενείς… Πιθανόν η καρδιά τους να ήταν ακμαιότερη όταν μπήκαν στο χειρουργείο παρά όταν βγήκαν…».

Γράφει ο κ. Τόλης για επικίνδυνο καθεστώς και για παράνομη και ανήθικη συναλλαγή, φαίνεται δε ότι γνωρίζει πρόσωπα. Θεωρώ επιβεβλημένο να ερευνηθούν αρμοδίως οι συγκλονιστικές του καταγγελίες, που πιθανώς να μην περιορίζονται μόνο σε καρδιολόγους και καρδιοχειρουργούς αλλά και σε άλλες ιατρικές ειδικότητες, με θύματα τους ανυποψίαστους ασθενείς, τους οποίους κάποιος θα πρέπει να προστατεύσει, αν ισχύουν και δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω, οι καταγγελίες του κ. Τόλη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή