Ήταν βαθύς ο λάκκος που έσκαψε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ήταν βαθύς ο λάκκος που έσκαψε ο ΣΥΡΙΖΑ

Κύριε διευθυντά
Πολλοί από εμάς εδώ στο καφενείο συσχετίζαμε τις εκλογές του 2023 με τις εκλογές του 1920 και η ανησυχία μας ήταν μεγάλη, μήπως έχουμε κάποια επανάληψη της λαϊκής ετυμηγορίας με την 1η Νοεμβρίου του 1920, που έχασε τις εκλογές ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ευτυχώς αυτή τη φορά ο σοφός ελληνικός λαός αιφνιδίασε ευχάριστα με τη νίκη που έδωσε στη Νέα Δημοκρατία.

Δεν παρασύρθηκε από τον λαϊκισμό και την αλαζονεία, όπως έγινε με τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου του 1920. Κέρδισαν οι λαϊκιστές-βασιλικοί, τότε. Δεν βγήκε ούτε βουλευτής ο προπάππους του Κυριάκου Μητσοτάκη, Ελευθέριος Βενιζέλος, που είχε διπλασιάσει την Ελλάδα και η Βουλή, λίγο πριν, τον είχε ανακηρύξει «άξιον της Ελλάδος, ευεργέτη και σωτήρα της πατρίδος». Οι λαϊκιστές-βασιλικοί, με σήμα την Ελιά, και σλόγκαν το «οίκαδε», έφεραν πίσω τον βασιλιά Κωνσταντίνο. Και μας εγκατέλειψαν οι σύμμαχοι, που δεν ήθελαν με τίποτε την επιστροφή του βασιλιά. Αντί να φέρουν τα παιδιά «οίκαδε», έβαλαν πλώρη για την Αγκυρα, χωρίς τους συμμάχους. Ακολούθησε η Μικρασιατική Καταστροφή και ο θρίαμβος του Κεμάλ, με τη βοήθεια πρώην συμμάχων μας και της Ρωσίας. Ε! αυτή τη φορά, ο σοφός ελληνικός λαός περιφρόνησε τους λαϊκιστές, και προβλημάτισε σοβαρά και τους δημοσκόπους! Στον λάκκο που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Ν.Δ. με την απλή αναλογική, έπεσε ο ίδιος μέσα. Χρειάζεται πολλή προσοχή από όλους. Σοβαρότητα, ωριμότητα, υπευθυνότητα και αποφυγή κάθε πρόκλησης, ώστε να επιβεβαιωθεί η λαϊκή ετυμηγορία την 25η Ιουνίου 2023.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή