Η νίκη Ερντογάν και η συνέχεια…

Η νίκη Ερντογάν και η συνέχεια…

Κύριε διευθυντά

Αν κέρδιζε τις εκλογές στην Τουρκία η αντιπολίτευση, οι ηγέτες της θα φορούσαν τη στολή του ειρηνοποιού, του διαλλακτικού, του πρόθυμου για συνομιλίες και για επίλυση των ελληνοτουρκικών «διαφορών» με ειρηνικά μέσα, χωρίς οι Τούρκοι να παραιτηθούν ούτε από την απειλή πολέμου ούτε από τις μόνιμες και σταθερές επιδιώξεις τους για «γαλάζια πατρίδα», για αφοπλισμό των νησιών μας, για μοιρασιά του Αιγαίου, για υφαλοκρηπίδα, για νομιμοποίηση της κατοχής μέρους της Κύπρου κ.λπ. Μόλις προχθές ο Ιμάμογλου πανηγύριζε για την υποδούλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Οι σύμμαχοί μας όμως πιστεύοντας, ή μάλλον προσποιούμενοι ότι πιστεύουν, ότι η Τουρκία άλλαξε αφού θα παρουσίαζε ένα «φιλειρηνικό» πρόσωπο, μια μάσκα, ένα ψεύτικο και απατηλό προσωπείο και ότι ο Κιλιτσντάρογλου και η παρέα του είναι τα «καλά παιδιά», θα μας ασκούσαν αφόρητες πιέσεις να «συμβιβασθούμε» με τους Τούρκους, δηλαδή στην ουσία να υποχωρήσουμε στις αξιώσεις τους και να παραιτηθούμε από τα δικαιώματά μας.

Τώρα που έχασε τις εκλογές η αντιπολίτευση, ο Ερντογάν παρουσιάζει το πραγματικό αρπακτικό και επικίνδυνο πρόσωπο της Τουρκίας και εναντίον τους και έτσι οι σύμμαχοι θα έχουν να ασχοληθούν περισσότερο με την αντιμετώπιση των εκβιασμών που επιχειρεί αυτός ευθέως εναντίον τους και λιγότερο με το να πιέζουν εμάς για «συμβιβασμό», δηλαδή για υποχωρήσεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή