Δημιουργία Εθνικής Ελληνικής Ακαδημίας

Δημιουργία Εθνικής Ελληνικής Ακαδημίας

Κύριε διευθυντά

Η πρόταση του καθηγητή κ. Αγγελου Χανιώτη για τη δηµιουργία Εθνικής Ελληνικής Ακαδηµίας Γραµµάτων, Επιστηµών και Τεχνών (ΕΘΕλΑ) θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής. Η δηµιουργία ενός τέτοιου οργανισµού θα συµβάλει στη στενή συνεργασία Ελλήνων της διασποράς µε τα πανεπιστηµιακά και ερευνητικά ιδρύµατα της χώρας µας. Η αξιοποίηση του ανά τον κόσµο ελληνικού δυναµικού έχει πολλά να προσφέρει. Μέσα στο πλαίσιο της δηµιουργίας δικτύων του παγκόσµιου Ελληνισµού η ίδρυση µιας Ακαδηµίας, µε τις προδιαγραφές που θέτει ο κ. Χανιώτης, είναι και εφικτή και σχετικά εύκολα πραγµατοποιήσιµη.

Θα ήταν ίσως επωφελές εάν αυτή η πρωτοβουλία εθνικής σημασίας έχει την υποστήριξη της Προέδρου της Δημοκρατίας εντός των θεσμικών της ορίων. Θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στην αποτύπωση του στίγματος της θητείας της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή