Δεν θα αφυπνισθεί η άλλη πλευρά;

Δεν θα αφυπνισθεί η άλλη πλευρά;

Κύριε διευθυντά

Ο Νίκος Μαραντζίδης δεν έχει ανάγκη υποστηριτκών για τη συνέχεια του  θαυμάσιου ακαδημαϊκού του έργου. Οι αλήτες, όμως, που τον γρονθοκόπησαν δεν πρόκειται να πτοηθούν από τις λογής –συχνά υποκριτικές– ανακοινώσεις των κομμάτων, που καταδίκασαν την πράξη τους. Νομίζω πως η Αριστερά και πολλοί στενόμυαλοι οπαδοί της δεν πτοούνται από λόγια. Εχουν μάθει στο ακαταδίωκτο και στη σχετική ασυλία. Κεφαλαιοποιώντας τις ανόητες διώξεις που υπέστησαν οι πρόγονοί τους μετά το τέλος του Εμφυλίου, φαντάζονται τον εαυτό τους ιερομάρτυρα των όποιων (ακόμα και φανταστικών) αγώνων του έθνους. Τους είναι έτσι αδιανόητο να δεχθούν την όποια κριτική.  Τα σημερινά τους φιντάνια καταφεύφουν στη βία, μια και τα επιχειρήματά τους είναι ξεδοντιασμένα και έωλα. Σε αυτό όμως συνυπεύθυνη είναι και η ξεπερασμένη παλαιομοδίτικη δεξιά, με τη λεγόμενη «λαϊκή» της ουρά. Αυτή δεν τολμάει να αντιμετωπίσει πολιτικά τον διογκωμένο δημόσιο τομέα και αυτή μετέτρεψε την Αριστερά σε… λατρευτικό αντικείμενο, αρνούμενη να αποκαλύψει τον καταστροφικό της πολιτικο-ιδεολογικό της ρόλο και επιμένοντας να εκθειάζει στελέχη της για το «αγωνιστικό», υποτίθεται, παρελθόν τους. Πρέπει όλοι να νιώσουν πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βιαιοπραγεί εκ του ασφαλούς, επειδή μερικές δεκάδες ατιμώρητοι ανεγκέφαλοι απειλούν θεούς και δαίμονες αν κάποιοι συλληφθούν και δικαστούν.

Ο εκτελεστής – τρομοκράτης εκδίδει βιβλία που προβάλλονται δίχως την παραμικρή καταισχύνη. Οπως και τραμπούκοι αθωώνονται με αστήρικτες δικαιολογίες. Παράγοντες της Χρυσής Αυγής διώκονται για εγκληματικές πράξεις. Οι φονιάδες  όμως κάποιων δικών της στελεχών παραμένουν ασύλληπτοι και ουδείς δείχνει να νοιάζεται για τη σχετική κρατική αδράνεια. Γιατί;

Αν στη θέση του Μαραντζίδη βρισκόταν επώνυμο στέλεχος της Αριστεράς θα είχαν βουίξει τα ΜΜΕ, ερωτήσεις θα είχαν κατατεθεί στη Βουλή και πιθανότατα θα είχαν οργανωθεί πορείες – μέχρι και την αμερικανική πρεσβεία!!! Κάποτε οφείλει να αφυπνισθεί και η άλλη πλευρά. Διατρανώνοντας και τις αντιθέσεις της με πολλά από αυτά που σήμερα συμβαίνουν. Διαφορετικά η χώρα θα πιάσει πάτο. Και θα αναλάβει η ανεδαφική Αριστερά να μας σώσει… Γιατί αυτό θα μας αξίζει!!

Ανδρεας Ανδριανοπουλος – Πρ. υπουργός

Τιμωρία

Κύριε διευθυντά

Η ΔΕΗ κυκλοφορεί ένα τρίπτυχο φυλλάδιο με τίτλο «Oσα θέλετε να μάθετε για την εξοικονόμηση ενέργειας» και μας προτρέπει με 27 τρόπους (όχι ένα ή δύο) πώς να το πετύχουμε.

Πώς εξηγείται λοιπόν η τελευταία απόφαση με την οποία η ΔΕΗ τιμωρεί τους μικρούς καταναλωτές αυξάνοντας το οικιακό τιμολόγιό τους; Θα μπορούσε κάποιος υπεύθυνος να μας δώσει μια πειστική απάντηση;

Ιφιγενεια Ροκανα

Δικαστικοί λειτουργοί και «αναδρομικά»

Κύριε διευθυντά

Οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, παραβιάζοντας την αρχή του δικαίου «ουδείς κριτής των ιδίων υποθέσεων», έκριναν παράνομες τις αναδρομικές περικοπές των συντάξεων των δικαστικών.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που οι δικαστικοί, με αποφάσεις τους οι οποίες στερούνται νομικής λογικής και ηθικής βάσης, έχουν ζημιώσει και ζημιώνουν το Δημόσιο προς όφελός τους με κάποια δισεκατομμύρια ευρώ, με την εξής νομική αιτιολογία: το άρθρο 88 του Συντάγματος ορίζει ότι «οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών είναι ανάλογες με το λειτούργημά τους». Με νομική βάση τη διατύπωση του άρθρου 88 του Συντάγματος, τα δικαστήρια εκδίδουν εις βάρος του Δημοσίου αποφάσεις με τις οποίες οι αποδοχές των δικαστικών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, προσαρμόζονται αναδρομικά στο ύψος των αποδοχών κάποιου ή κάποιων δημοσίων λειτουργών, που λαμβάνουν ή συνέπεσε κάποτε να λάβουν από το δημόσιο αποδοχές υψηλότερες από αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου!

Πρέπει να επισημάνω ότι τη μεθόδευση της καταλήστευσης του Δημοσίου με ψευδείς και ανυπόστατες αγωγές επινόησαν ορισμένοι κοινοβουλευτικοί εγκέφαλοι εν ενεργεία και συνταξιούχοι, οι οποίοι από το 1989 κατέθεταν αγωγές απύθμενου θράσους και νοσηρού νομικισμού κατά του Δημοσίου με βάση το άρθρο 88 του Συντάγματος! Τις αγωγές έκαναν δεκτές οι δικαστικοί, που στη συνέχεια καρπώθηκαν και οι ίδιοι τα ποσά που επιδίκαζαν στους μισθολογικά εξομοιούμενους με αυτούς βουλευτές. Οι βουλευτές, εξαιτίας του πολιτικού κόστους, σταμάτησαν τις αγωγές, αλλά τη σκυτάλη παρέλαβαν οι λειτουργοί της Θέμιδος. Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου περίεργο γιατί η Ελλάδα χρεοκόπησε και είναι η μόνη χώρα που δεν επωφελήθηκε από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Eνωση, αντιθέτως καταστράφηκε. Τα αίτια της χρεοκοπίας μας είναι πολλά, ενδογενή και εξωγενή. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι παράλογες συντεχνιακές διεκδικήσεις με πρώτες και ισχυρότερες τις συντεχνίες των βουλευτών και των δικαστικών.

Παναγιωτης Κατσαρος – Πρώην βουλευτής – Αγία Παρασκευή

Η αλήθεια του Ισραήλ

Κύριε διευθυντά

Οεπιστολογράφος σας κ. Γ. Καραμανώλης, ο οποίος στο φύλλο της «Κ» της 8ης Αυγούστου σχολιάζει τα της Γάζας με τον παραπάνω τίτλο, ως καθηγητής Φιλοσοφίας που είναι θα έπρεπε να γνωρίζει ότι «πόλεμος πατήρ πάντων». Τα περί «ετέρας παρειάς» της χριστιανικής ηθικής δεν ισχύουν εν τοις πράγμασι και δεν ίσχυσαν ποτέ, και αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στη σημερινή παγκόσμια σκηνή για να πειστούμε ότι όλοι, χριστιανοί, μωαμεθανοί, βουδιστές, ινδουιστές, κάνουν χρήση του μωσαϊκού «οφθαλμόν αντί οφθαλμού».

Το ότι οι Ισραηλινοί είναι όμηροι ενός συμπλεγματικού «trigger happiness»,  ήτοι με συνεχή δάκτυλο στη σκανδάλη, δεν χωρεί αμφιβολία. Ποιος όμως δεν θα ήταν έτσι όταν με μέγεθος Πελοποννήσου και πληθυσμό μικρότερο του της Ελλάδος θα είχε να αντιμετωπίσει τους επί δεκαετίες ορκισμένους εχθρούς στις ορδές των 300 εκατομμυρίων Αράβων και όχι μόνον;

Οι Αραβες της Γάζας τι θέλουν οι φουκαράδες και τα βάζουν με την πολεμική μηχανή του Ισραήλ; Η Χαμάς προκαλεί το Ισραήλ. Επί σειρά ετών εξαπολύει αυτοσχέδιες ρουκέτες αδιακρίτως και όπου ήθελαν προκύψει, σε σπίτια, νοσοκομεία, σχολεία, και κανείς στην πολιτισμένη Δύση δεν παίρνει χαμπάρι. Στην τρέχουσα φάση όμως, οι ρουκέτες της Χαμάς είναι πολύ πιο εξελιγμένες και με βεληνεκές που μπορεί να καλύψει όλο το έδαφος του Ισραήλ και τούτο, χάρη στους φίλους του Κατάρ, Ιράν, Χετζμπολάχ που την ενισχύουν οικονομικά και τεχνογνωσιακά.

Εχει πλέον αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι μια είδηση ή δήλωση προερχόμενη από αραβική πηγή είναι πάντοτε αναξιόπιστη. Το ίδιο και όταν προέρχεται από τον φαλιρισμένο ΟΗΕ. Αυτό πρέπει να αποτελεί αξίωμα στον διψασμένο για σοβαρή ενημέρωση αναγνώστη. Γνωρίζει ο κ. καθηγητής ότι η περίφημη UNRWA είναι ειδικός οργανισμός του ΟΗΕ που ασχολείται μόνον με τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες επί μονίμου βάσεως; Για τους πρόσφυγες όλου του υπόλοιπου κόσμου υπάρχει άλλος οργανισμός του ΟΗΕ, ο οποίος φροντίζει για την προσωρινή επιβίωση του προσφύγων και τη  μετέπειτα αποκατάστασή των. Οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες είναι συνεχώς πρόσφυγες από το 1948 μέχρι σήμερα και ποιος ξέρει μέχρι πότε. Δηλαδή επί 66 χρόνια τώρα, οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν αποκατασταθεί και η UNRWA φροντίζει για την εν γένει ζωή τους με χρήματα των Αμερικανών κυρίως (αλλά όχι πλέον των Καναδών που σταμάτησαν να δίνουν).

Η Λωρίδα της Γάζας έχει τεράστια ξέφωτα. Γιατί ο ΟΗΕ δεν κάνει τις ανθρωπιστικές εγκαταστάσεις του έξω από τον συνωστισμό των πόλεων αλλά επιτρέπει στους «μαχητές» να αποθηκεύουν πυραύλους μέσα στα σχολεία του και να τους εκτοξεύουν απέξω;

Τέλος, θα ήθελα να συστήσω στον κ. καθηγητή, αν πρέπει οπωσδήποτε να διαβάζει αγγλόφωνο Τύπο, να αποφεύγει τον Guardian και να καθιερώσει την Jerusalem Post.

Ι. Ιωσηφ – Πόρτο Ράφτη

Eμπάργκο

Kύριε διευθυντά

Tο εμπάργκο στην εισαγωγή τροφίμων από τις χώρες της Eυρωπαϊκής Eνωσης (E.E.) που επέβαλε η Pωσία, με καταστροφικές συνέπειες στη σημερινή και μελλοντική ελληνική γεωργία, ήταν η απάντησή της στα αυστηρά οικονομικά μέτρα των HΠA και της E.E. για την υποτιθέμενη υποστήριξη των φιλορώσων Oυκρανών ανταρτών.

Kαι ερωτώνται όλα αυτά τα «φιλειρηνικά» κράτη τι μέτρα λάβαναν κατά της Tουρκίας για τη στρατιωτική εισβολή στην Kύπρο και την στρατιωτική επίσης κατοχή επί σαράντα χρόνια, του ενός τρίτου του εδάφους της.

Φριξος Δημου – Πλοίαρχος E.N. – Γλυφάδα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή