Το άρθρο για ένα διεθνή γιατρό

Το άρθρο για ένα διεθνή γιατρό

Κύριε διευθυντά

Διάβασα το άρθρο «Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος: Ενας διεθνής γιατρός που παραμένει στην Ελλάδα», που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της «Κ» την Κυριακή 7-9-2014 και ένιωσα την ανάγκη να εκφράσω την άποψή μου ως μέλος κι εγώ της μεγάλης «οικογένειας» της «Κλινικής Ιατρικής».

Ο δρ Δημόπουλος είναι ένας ιατρός/κλινικός ερευνητής παγκοσμίου φήμης με μεγάλη βιβλιογραφία στο βιογραφικό του σε παγκόσμιας αναγνώρισης επιστημονικά περιοδικά. Είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, που έχει μεταλαμπαδεύσει γνώσεις και κλινική εμπειρία σε χιλιάδες φοιτητές της Ιατρικής και με το έργο του έχει εμπνεύσει και επηρεάσει δεκάδες φοιτητές ώστε να ασχοληθούν με τον τομέα της Ογκολογίας/Αιματολογίας. Αυτός, λοιπόν, ο άνθρωπος έχει πάρα πολλές αξιόλογες μνήμες και εμπειρίες να πει και να διδάξει, όχι μόνο σε συναδέλφους, που τυγχάνει να είναι αναγνώστες της εφημερίδας αυτής, αλλά και στον απλό άνθρωπο που είναι απογοητευμένος από τον αμοραλισμόν, τον ψυχρό επαγγελματισμό, καθώς και την πελατειακή συμπεριφορά των –δυστυχώς– συναδέλφων. Να δείξει πως υπάρχουν ακόμα ιατροί φιλέσπλαχνοι, φιλάνθρωποι και άξιοι των αρχών του όρκου το Ιπποκράτη.

Αντί, λοιπόν, η κ. Μπακογιάννη να πάρει μια σοβαρή και σωστή συνέντευξη με περιεχόμενο, ήθος και χαρακτήρα που αρμόζει και σε αυτόν τον άνθρωπο, αλλά και στο ύφος της εφημερίδας σας, ερωτά ανούσιες και εξευτελιστικές ερωτήσεις, που δεν έχουν στόχο τίποτε άλλο παρά να «πουλήσουν φύλλα» και να ανεβάσουν τις οικονομικές απολαβές του ομίλου. Αντί να ερωτήσει θέματα που θα ενδιέφεραν τον κοινό αναγνώστη, όπως πρόληψη, θεραπεία κ.λπ., αναλώνεται στο να ρωτάει για «φακελάκια», για τις απολαβές ενός ιατρού και άλλες ανούσιες και βλακώδεις ερωτήσεις.

Λυπάμαι πολύ για την επιλογή σας σχετικά με τη δημοσίευση αυτού του άρθρου και για τη δημοσιογράφο σας που επέλεξε τον «κιτρινισμό» για να προωθηθεί «δημοσιογραφικά».

Ελπίζω σε μιαν απάντηση, αν και πλέον γνωρίζω καλά πως δυστυχώς και αυτό το γράμμα θα ακολουθήσει μαζί με άλλα γράμματα την πορεία προς το καλάθι των αχρήστων.

Γεωργιος Βακρος

Απάντηση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Κύριε διευθυντά

Η δημιουργία της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής πρωτοβουλίας «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» έχει κερδίσει την ευρεία στήριξη τόσο των 145 δημάρχους που μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει την ιδρυτική μας διακήρυξη, όσο και εκατοντάδων αυτοδιοικητικών στελεχών από όλη την Ελλάδα. Η στήριξη αυτή ενοχλεί και ανησυχεί.

Ενοχλεί και ανησυχεί πρόσωπα όπως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος συμμετέχει σε μια πρωτοβουλία δήθεν «ανεξάρτητων και αδέσμευτων κομματικά δημάρχων», οι οποίοι προσπαθούν να συνεχίσουν να ελέγχουν και για τα επόμενα χρόνια τα όργανα της Αυτοδιοίκησης, εξυπηρετώντας τις δικές τους πολιτικές επιδιώξεις.

Η επίθεση του «συναδέλφου» δημάρχου Θεσσαλονίκης στο Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση μέσα από άρθρο του στην εφημερίδα σας («Καθημερινή» Κυριακής, φύλλο 14ης Σεπτεμβρίου 2014) κρύβει πανικό. Αναδεικνύει τον φόβο που νιώθουν για την ανατροπή που δρομολογεί στα αυτοδιοικητικά δρώμενα η ισχυρή συμμαχία δεκάδων δήμων από όλη τη χώρα που έχει συγκροτηθεί, η οποία έχει ένα και μόνο στόχο: τη δημιουργία μιας θεσμικά ισχυρής, λειτουργικά ανεξάρτητης και οικονομικά αυτάρκους Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Μπουτάρης δεν είναι κομματικά αδέσμευτος, όπως ψευδώς ισχυρίζεται. Oλοι γνωρίζουν ποιο κόμμα τον στήριζε και τι δήλωνε προεκλογικά. Oλοι καταλαβαίνουν γιατί σήμερα το ξεχνάει, όπως και οι άλλοι δήθεν ανεξάρτητοι δήμαρχοι που συμμετέχουν στην ίδια με αυτόν ομάδα. Δεν δικαιολογούνται, γιατί είναι αυτοί που αναζητούσαν τις κομματικές στηρίξεις μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής, προκειμένου να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους. Αν το ξέχασαν, εμείς αλλά και οι πολίτες που τους ψήφισαν θα τους το υπενθυμίζουμε.

Πόσο ανεξάρτητοι κομματικά μπορεί να είναι οι κ. Μπουτάρης, Καμίνης, Ιωακειμίδης κ.λπ., όταν έχουν οι ίδιοι συνδέσει τη δήθεν ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πρωτοβουλία τους με το εγχείρημα της ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς; Γι’ αυτούς το διακύβευμα των εκλογών της ΚΕΔΕ και στις ΠΕΔ είναι η ανασύνθεση της δήθεν Κεντροαριστεράς, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθούν να παραπλανήσουν συναδέλφους τους, προκειμένου να αποκτήσουν ρυθμιστικό ρόλο στην ΚΕΔΕ. Αντίθετα, για εμάς, το Κίνημα Ανατροπής, το διακύβευμα είναι η αναβάθμιση της Αυτοδιοίκησης. Γι’ αυτό κι έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας με δημάρχους και αυτοδιοικητικά στελέχη που προέρχονται από όλους τους κομματικούς χώρους.

Ο κ. Μπουτάρης δεν μπορεί να εγγυηθεί την ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία. Γιατί είναι αυτός που ζήτησε τη στήριξή της και πέτυχε να ψηφισθεί προς όφελός του, ένα μήνα πριν από τις εκλογές, η γνωστή «φωτογραφική» νομοθετική διάταξη που του εξασφάλισε το δικαίωμα να είναι υποψήφιος. Πώς λοιπόν «ζώνεται τα φυσεκλίκια της ανεξαρτησίας» απέναντι στην κεντρική εξουσία, όταν ο ίδιος κατάφερε να εξαρτάται η αυτοδιοικητική του επιβίωση από «φωτογραφικές» νομοθετικές παρεμβάσεις;

Ο κ. Μπουτάρης ήταν ο πρωτεργάτης της Ελληνογερμανικής Συμμαχίας με το πρόσφατο ερωτηματολόγιο που στάλθηκε στους δήμους. Τη μια μέρα ανύψωσε σημαία ευκαιρίας στον κ. Φούχτεν, την άλλη τον υποβιβάζει δήθεν διαφωνώντας ανάλογα με τις επιδιώξεις του. Πιστεύετε ότι όλοι οι υπόλοιποι δήμαρχοι έχουν κοντή μνήμη και ξεχνούν τι συμβαίνει;

Επίσης, οι κ. Καμίνης, Μπουτάρης και οι άλλοι δήμαρχοι μεγάλων πληθυσμιακά δήμων που συμμετέχουν στην ίδια ομάδα και συμμετείχαν μέχρι σήμερα στα όργανα της ΚΕΔΕ έχουν αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι ενδιαφέρονται μόνο για τους εαυτούς τους, ενώ αδιαφορούν για τα προβλήματα των μικρών δήμων. Τους ενδιαφέρει να μην αλλάξει τίποτα, ώστε να εξακολουθούν να αποσπούν τη «μερίδα του λέοντος» από τα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των μικρότερων δήμων. Hθελαν την ΚΕΔΕ μόνο για τους εαυτούς τους και όταν τους ρωτάμε τι έκαναν για την Αυτοδιοίκηση, δεν έχουν τίποτα να επιδείξουν.

Οι προσεχείς εκλογές των ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ αποτελούν ευκαιρία για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα μας επιτρέψουν να αναβαθμίσουμε το κύρος του θεσμού που υπηρετούμε. Θέλουμε να ανατρέψουμε τις ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα στο ανώτερο όργανο του θεσμού, ώστε μέσα από τη νέα ΚΕΔΕ να εκφραστεί ισότιμα κάθε δήμος, ανεξάρτητα από το μέγεθός του, γιατί για μας οι δήμοι αποτελούν μοναδικά και ξεχωριστά κύτταρα δημοκρατίας, ίσης σημασίας.

Τέλος, σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας, εμείς έχουμε ξεκάθαρο σχέδιο και ατζέντα διεκδικήσεων.

Στόχος μας είναι να καταστεί η Αυτοδιοίκηση ουσιαστικός συνδιαμορφωτής της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Να έχουμε ρόλο και λόγο στη διαχείριση του ΕΣΠΑ. Αναζητούμε την αναβάθμιση του θεσμού που υπηρετούμε μέσα από την προωθούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση. Διεκδικούμε να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και όχι να στηρίζουμε τη λειτουργία μας στη «φιλανθρωπία» και στις σκοπιμότητες Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε ούτε ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές ούτε και τι σκοπούς εξυπηρετούν.

Με την ευρύτατη στήριξη των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, όλοι μαζί θα πετύχουμε την ανατροπή ώστε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για τον θεσμό, προς όφελος των πόλεων και των δημοτών μας.

Κινημα Ανατροπης στην Αυτοδιοικηση

Ο κ. Κουβέλης

Κύριε διευθυντά

Με αφορμή τα όσα επισημάνατε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας,  επιτρέψτε μου παρακαλώ να υπογραμμίσω τα παρακάτω.

Η πορεία του κ. Φώτη Κουβέλη διαφαινόταν ήδη από το 2007, όταν έθεσε τα ατομικά του συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού.

Μπορείτε να ρωτήσετε ο ίδιος τον κ. Φ. Κουβέλη τι του είχα γράψει στις 27.12.2007 όπως και στις 26.1.2009.

Ο Φ. Κουβέλης προτίμησε να κάνει τη δική του επανάσταση του παλατιού έχοντας τη στήριξη των καθεστωτικών καναλιών και να διαδίδει ότι το 45% των συνέδρων του ΣΥΝ τον είχε ακολουθήσει (ήταν το 19,8%).

Οταν ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) Αύγουστος Μπέμπελ είχε χειροκροτηθεί από την αντίπαλη παράταξη στο Κοινοβούλιο είχε αντιδράσει: Κάπου έχω κάνει λάθος.

Οταν ο Φ. Κουβέλης είχε χειροκροτηθεί από τη Ν.Δ. και τη δεξιά πτέρυγα του Ευ. Βενιζέλου, έδειχνε να είναι ικανοποιημένος.

Η Κεντροαριστερά του χθες είναι η Κεντροδεξιά σήμερα. Ο Φ. Κουβέλης βρίσκεται μακριά από τις σκέψεις των δημιουργών του επιστημονικού σοσιαλισμού.

Οσον αφορά τις 3 Σεπτεμβρίου και το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα τους καθηγητάς, ο Βίσμαρκ έλεγε:

Mit zwei Professoren das Vaterland ist verloren: Με δύο καθηγητές η πατρίδα είναι χαμένη, και δεν είναι μόνο δύο, είναι μια στρατιά καθηγητών.

Αναστασιος Τσακουριδης – Διπλ. Μηχ. ΑΕΙ Γερμανίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή