Τα αυτονόητα

Κύριε διευθυντά

Ηταν απολαυστικό το άρθρο του καθηγητού κ. Πλ. Σακελλάρη στην Οικονομική «Κ» της Κυριακής. Ολα τόσο απλά, κατανοητά, τεκμηριωμένα, τόσο εφικτά και κοντινά, με γέμισε αισιοδοξία. Δυστυχώς ο χαρακτήρας μου, που κρύβει επιμελώς αλλά δεν μπορεί να εξαφανίσει τον δικηγόρο του Διαβόλου, μου έβαλε κάποια ερωτήματα.

Αυτά τα αυτονόητα που πρέπει να γίνουν θα τα βάλουν μπροστά, θα τα τρέξουν, θα τα στηρίξουν οι Καμένοι, οι ψεκασμένοι, η Αριστερή Πλατφόρμα, ο κ. Μηλιός, ο κ. Μπαλτάς, ο κ. Λαπαβίτσας ή οι προηγηθέντες κ.κ. Σαμαράς, Ντινόπουλος, Γιακουμάτος, Βούλτεψη κ.λπ. αστέρες του Δεξιολαϊκισμού συνεπικουρούμενοι από το ανύπαρκτο πλέον -δικαίως- ΠΑΣΟΚ; Τότε ομολογώ ότι η ευφορία που προκαλεί η αισιοδοξία σχεδόν κατέρρευσε. Αναδύθηκε η απλή αλήθεια ότι για να κάνεις οτιδήποτε επιτυχημένο χρειάζεσαι το κατάλληλο προσωπικό, εν προκειμένω πολιτικό, καθώς και δημοσιοϋπαλληλικό.

Αυτά σχεδόν ποτέ δεν είναι κατάλληλα όταν αναδεικνύονται από την αφισοκόλληση και τα βουλευτικά ή υπουργικά σημειώματα, με άγνωστη και μισητή την αξιολόγηση ακόμη και στον τομέα της Παιδείας (αυτό κι αν είναι αντίφαση). Μακάρι οι γκρίζες σκέψεις μου να είναι απότοκο της έλλειψης Αριστερού οράματος που με διακρίνει. Πολύ θα το χαρώ να διαψευσθούν ακόμη και να αυτοεξευτελισθώ.

Αλκης Λογοθετης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή