Πρόσθετα προβλήματα

Κύριε διευθυντά

Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού καταλαβαίνει τη σκοπιμότητα και την ανάγκη για άμεση επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου παρά τις γνωστές δυσκολίες. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για την απόφαση της κυβερνήσεως να νομοθετήσει με τρόπο που αντιστρατεύεται στις υποχρεώσεις και διακηρύξεις της ότι θα σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

Αυτό ακριβώς έγινε με την, εκ προοιμίου, μετονομασία των παρανόμων μεταναστών σε «πρόσφυγες», την απελευθέρωσή τους από τους τόπους κρατήσεως, και την παραχώρηση εγγράφων για μετακίνησή τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ή της Ευρωζώνης. Η νομοθεσία αυτή αντιστρατεύεται προς το Πρωτόκολλο του Δουβλίνου, είναι πολύ δύσκολο να εξηγηθεί και θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα και αντιπαλότητες στις περί Μνημονίου διαπραγματεύσεις.  Η συλλογιστική στη βάση της οποίας η κυβέρνηση αποφάσισε να ενεργήσει μ’ αυτό τον τρόπο αυτή τη στιγμή πρέπει να προστεθεί στα πολλά, τα οποία υπονομεύουν την επάρκεια και την αξιοπιστία της ηγεσίας του ελληνικού κράτους από αμνημονεύτων χρόνων.

Ραφαηλ Παπαδοπουλος – Ομότιμος καθηγητής Θερμοδυναμικής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή