Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν

Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν

Κύριε διευθυντά

Εδώ και πέντε μήνες παρακολουθούμε την καταστροφή της χώρας μας και φαίνεται σαν να μην ενδιαφέρεται κανείς για τον κατήφορο. Ατελείωτα πήγαινε έλα του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι, στο Βερολίνο, όπου συναντάται με αρχηγούς κρατών, αλλά και κορυφαίων υπουργών σε συναντήσεις με αντίστοιχους υπουργούς. Καθημερινές τηλεοπτικές εμφανίσεις, αγκαλιές, φιλιά και αλλεπάλληλες συνεντεύξεις σε όλα τα παγκόσμια ΜΜΕ. Οι δηλώσεις ότι σημειώθηκε πρόοδος είναι καθημερινές, χωρίς να υπάρχει κανένα χειροπιαστό αντίκρισμα. Και πάλι νέες δηλώσεις ότι η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη, χωρίς όμως να μας λένε τι τους ικανοποιεί.

Αυτές οι καθημερινές εμφανίσεις, τα χαμόγελα, αυτή η αυταρέσκεια, αυτή η αυτοϊκανοποίηση δίνουν την εντύπωση ότι τους αρέσει αυτή η δημοσιότητα και ότι θα στενοχωριούνταν αν όλα αυτά σταματούσαν. Βεβαίως και θα στενοχωριούνταν αν σταματούσαν, γιατί είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσες οι συναντήσεις αυτές με τους αρχηγούς παρά με την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Πρέπει κάποτε να σταματήσει αυτή η καθημερινή παράσταση και να ασχοληθούμε με το πραγματικό πρόβλημα που είναι, το πώς θα βγούμε από το τέλμα που βρισκόμαστε. Η παραγωγή σταμάτησε, η ανεργία αυξάνεται, η ύφεση επανήλθε.

Η χώρα μας θέλει πρόγραμμα και προτάσεις και άμεσες πράξεις.

Αθανασιος Ι. Νικολιτσας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή