Ερχονται τα χειρότερα

Κύριε διευθυντά

Η κατάσταση μοιάζει με απόπειρα μετάθεσης ευθυνών. Η διακοπή της χρηματοδοτήσεως από πέρυσι πού έριξε μια κυβέρνηση και τα νυν προτεινόμενα μέτρα μπορεί να ρίξουν μία ακόμη. Υπεύθυνοι δεν θα θεωρηθούν όσοι τα πρότειναν, αλλά οι ψηφίσαντες αυτά. Εδώ οπότε η λιτότητα είναι κυβερνητικο-φάγα. Αναζητούνται ήδη κοινοβουλευτικοί συνυπεύθυνοι. Διότι θεωρούνται «όλοι ίδιοι» και η απαξίωση έχει μετά οργή και κοινωνικές εκρήξεις.

Οι προτείνοντες αυτά θα παρακολουθούν ανήμποροι από απόσταση. Η μικρή προβλεπόμενη μη χρηματοδοτούμενη ανάπτυξη ή τυχόν αρνητική ανάπτυξη δεν μπορεί να απορροφήσει την ανεργία άμεσα αλλά σε πολλά χρόνια στο μέλλον. Ζητούνται ήδη και άλλες περικοπές εξόδων, οπότε και προσωπικού γενικώς. Ακόμη και οι «τυχεροί» που βρίσκουν ή έχουν δουλειά ενδέχεται σε λίγο καιρό να τη χάσουν, υπό την ανωτέρω έννοια.

Oσον αφορά τις υπάρχουσες επενδύσεις, ενδέχεται να δούμε αποχώρησή τους. Γιατί νέες φαίνεται αδύνατο να έλθουν. Ενδέχεται να εγκαταλειφθούν ακόμη κι άλλες δραστηριότητες, όταν καταστούν μη κερδοφόρες.

Ενδέχεται να πουληθούν πλήρως κερδοφόρες ΔΕΚΟ για αποπληρωμή με αποτέλεσμα απολύσεις και τη μακροπρόθεσμη πλήρη και οριστική απώλεια εσόδων από αυτές. Κάποιοι τα διαβλέπουν αυτά και αντιδρούν.

Γι’ αυτό κανείς δεν επιθυμεί πλέον ως το παρελθόν υπαλληλίκια ή ενασχόληση με τα δρώμενα. Εάν δεν δοθεί προοπτική για το μέλλον, θα δούμε μάλλον χειρότερες καταστάσεις.

Βασιλης Αλετρας

Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή