Πολυκομματική κυβέρνηση;

Κύριε διευθυντά

Η Βουλή στα δημοκρατικά καθεστώτα απαρτίζεται από πολλά κόμματα, τα οποία εκλέγονται μετά από ελεύθερες και ανόθευτες εκλογές.

Παρατηρούμε δε ότι πολλά κράτη διοικήθηκαν από μονοκομματικές κυβερνήσεις επί πολλές δεκαετίες, με την εναλλαγή της εξουσίας μεταξύ των δύο πλειοψηφούντων κομμάτων: ΗΠΑ: Δημοκράτες / Ρεπουμπλικανοί. Αγγλία: Συντηρητικοί / Εργατικοί. Ακόμα και στην Ελλάδα: ΕΡΕ – Ν.Δ. / ΠΑΣΟΚ. Τελευταία, για ν’ αντιμετωπισθεί η κρίση που πλήττει τη χώρα μας, σχηματίστηκε μια τρικομματική κυβέρνηση, η οποία όμως τορπιλίστηκε άδοξα από τον κ. Κουβέλη. Στις 20/9 καλούμεθα να εκλέξουμε μία Βουλή που εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι κανένα κόμμα (ακόμα και με την πριμοδότηση των 50 έδρων) δεν θα μπορέσει να σχηματίσει μονοκομματική κυβέρνηση. Επομένως η μόνη λύση είναι μια πολυκομματική κυβέρνηση συνεργασίας. Θα συνιστούσα στον Ελληνα ψηφοφόρο: ΜΗ δίνεις μεγάλη σημασία στα προγράμματα των κομμάτων. Ολα τα ίδια υπόσχονται για τη σωτηρία της πατρίδος. Να επιλέξεις πρόσωπα αρίστου ήθους και ικανοτήτων. Κυβέρνηση χωρίς ικανά στελέχη είναι αποτυχημένη.

Γιωργος Ζαμπικος – Ερμούπολη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή