Φορολογία

Κύριε διευθυντά

Μετά από 40 ετών εργασία δουλεύοντας από μικρό παιδί, πληρώνοντας τις εισφορές μου όπως και ο εργοδότης μου, καθώς και τους φόρους μου, πήρα σύνταξη που το 2010 ήταν ονομαστική 1.700 ευρώ. Τώρα, μετά τις περικοπές και με την κατάργηση της 13ης και της 14ης σύνταξης, παίρνω 1.200 ευρώ και θεωρούμαι μεγαλοσυνταξιούχος.

Κάνοντας μετρημένη ζωή, χωρίς σπατάλες και περιττά έξοδα, έχω αποταμιεύσει κάποια χρήματα για τις δύσκολες στιγμές των γηρατειών μου. Αυτά τα χρήματα που είναι φορολογημένα και κερδισμένα τίμια και με κόπο ακούγεται ότι η κυβέρνηση θέλει να μου τα φορολογήσει πάλι. Οταν διαρρέουν κάποια σενάρια για κατάργηση κάποιων φορολογιών από διάφορες κατηγορίες φορολογιών και αντικατάσταση από ισοδύναμα μέτρα, τρέμω φοβούμενος ότι πάλι οι συνήθως ύποπτοι, εμείς οι συνταξιούχοι, θα την πληρώσουμε. Ξεχάστηκαν οι προεκλογικές υποσχέσεις που έλεγαν ότι δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις. Ακούστηκε ακόμη ότι ράμπο της εφορίας θα κάνουν έρευνα στα σπίτια μας και όταν βρίσκουν χρήματα αδήλωτα θα μας τα παίρνουν. Τι είναι το κράτος, λωποδύτης; Και ας σταματήσουν πια αυτές οι φήμες και οι αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις των υπουργών και ας ληφθούν οι σωστές και δίκαιες αποφάσεις που δεν θα θίγουν τα εισοδήματα και τις καταθέσεις των συνταξιούχων. Μας γίνεται και πόλεμος των νεύρων. Πότε θα μας κόψουν 5%, πότε 11%, πότε 27% και τελευταία ακούστηκε ότι θα επανακαθοριστεί η σύνταξη του καθενός ανάλογα με τις κρατήσεις που έχουν γίνει. Παίζουν με τα νεύρα μας και την αντοχή μας. Ας σοβαρευτούν λίγο και ας συλλάβουν επιτέλους τη φοροδιαφυγή.

Βασιλης Διαμαντοπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή