Γράμματα Αναγνωστών

Το εισιτήριο στα μουσεία

Kύριε διευθυντά

Eγραψε η Ελένη Βλάχου εδώ και πολλά χρόνια στην «Καθημερινή» ότι στην Ελλάδα έχεις το προνόμιο περίπου απ’ όλον τον κόσμο να βρεθείς σε μια ώρα με το αυτοκίνητο από τα ψηλά βουνά στη θάλασσα. Σήμερα, αυτό έγινε πραγματικότητα και με την Εγνατία οδό πράγματι σε μια ώρα βρίσκεσαι από τα δάση του Μετσόβου στις καταπληκτικές αμμουδιές του Ιονίου στην Ηγουμενίτσα. Oλοι γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που έρχονται για τουρισμό στην Ελλάδα. Επειδή ως γιατρός έχω γυρίσει σε συνέδρια πολλά μέρη, πιστεύω ότι δεν υπάρχει ωραιότερη χώρα στον κόσμο που να συνδυάζει χιλιάδες ακρογιαλιές, νησιά φανταστικά, δάση και ποτάμια, ιστορία και ευρήματα αρχαιολογικά που δεν συναντάς πουθενά. Είναι πολύ σωστό να αυξηθεί η τιμή της εισόδου στα μουσεία, τουλάχιστον για τους τουρίστες, για να μην προσθέσω κάτι ολίγον υπερβολικό… ότι δηλαδή όποιος έρχεται για τουρισμό στη χώρα μας θα έπρεπε να πληρώνει και ένα μικρό έστω εισιτήριο.

Κωνσταντινος Μπουραντας

Ομ. καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Τα αρχαία της Παλμύρας

Κύριε διευθυντά

Στην «Καθημερινή» της 18ης Νοεμβρίου, στη σελίδα 8, διαβάζω: «Αρχαιότητες από την Παλμύρα ήδη πωλούνται στο Λονδίνο. Κάθε μία από αυτές είναι ανεκτίμητης αξίας. Οι τζιχαντιστές βγάζουν δισεκατομμύρια δολάρια – Η αγορά υπάρχει, αγοράζει οτιδήποτε και πληρώνει χωρίς όριο». Τόσο δίκιο είχε ο Καρλ Μαρξ όταν έλεγε ότι «ο καπιταλιστής είναι πρόθυμος να πουλήσει ακόμα και το σκοινί με το οποίο θα τον κρεμάσουν». Πάντοτε, αλλά ιδιαίτερα σήμερα, το χρήμα είναι η κινητήριος δύναμη της ανθρωπότητας. Αλλοι ευημερούν και άλλοι υποφέρουν.

Γιωργος Ζαμπικος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή