Πολιτικές εξελίξεις

Kύριε διευθυντά

Διαβλέπω ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα με αφορμή την εκλογή του νέου αρχηγού της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και την ταχεία άνοδο, από τις δημοσκοπήσεις, των ποσοστών της. Επιπλέον, η σθεναρή αντίσταση όλων των κοινωνικών τάξεων του ελληνικού λαού για τα σκληρότατα ν/σ του ασφαλιστικού και φορολογικού επιταχύνουν τις πολιτικές εξελίξεις. Ενόψει της μεγάλης οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, η κυβέρνηση συζητάει για συνταγματικές αλλαγές, καθώς και για αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Το Σύνταγμα «ευθύνεται» που φθάσαμε σε αυτήν την κατάσταση σήμερα; Ομοίως, ο εκλογικός νόμος ευθύνεται; Αυτά είναι για τους αφελείς. Τα μικρά κόμματα θέλουν να εξασφαλίσουν, με κάθε τρόπο, την είσοδό τους στη Βουλή και είναι πολύ φυσικό αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να αποτρέψει τη διακυβέρνηση της χώρας από τη Ν.Δ. όταν διαπιστώσει την οριστική πτώση των ποσοστών του. Τότε θα φέρει τον εκλογικό νόμο, αδιαφορώντας φυσικά για το πόσα κόμματα θα εισέλθουν στη Βουλή, πώς θα σχηματισθεί βιώσιμη κυβέρνηση, ποια κατάσταση θα επικρατεί στη Βουλή, τι εκβιασμοί θα γίνονται στην κυβέρνηση, όποια είναι, από τα τυχόν στηρίζοντα την κυβέρνηση μικρότερα κόμματα.

Iωαννης Θ. Χαϊνης – Ομ. Καθηγητής Ε.Μ. Πολυτεχνείου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή