Το εθνικό συμφέρον

Κύριε διευθυντά

Η πατρίδα μας σύρεται επί 6 χρόνια από μνημονίου εις μνημόνιον και σε διαρκή ύφεση της οικονομίας λόγω της διοικητικής απειρίας των κυβερνώντων, της κομματικής τους εξάρτησης και συμφέροντος και της ιδεολογικής τους προκατάληψης. Oλοι μιλούν για την ανάγκη ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά όταν δεν αντιδρούν σε συγκεκριμένες επενδύσεις, δεν ξέρουν πώς να τις προωθήσουν γιατί δεν έχουν διοικητικήν εμπειρία.

Στις ΗΠΑ, την πιο επιτυχημένη οικονομία του κόσμου, η Γερουσία και η Βουλή, όταν πρόκειται να νομοθετήσουν για σοβαρά θέματα, συμβουλεύονται ειδικούς επιστήμονες, επιχειρηματίες, οικονομολόγους, τραπεζίτες κ.λπ., με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Στην ελληνική πραγματικότητα θεωρώ ότι το έλλειμμα πολιτικής ανάπτυξης μπορεί αντιμετωπισθεί με την κινητοποίηση του υπάρχοντος οικονομικού-επιστημονικού δυναμικού με πρωτοβουλία φορέων όπως το ΤΕΕ, ο ΣΕΒ, το ΚΕΠΕ, το ΙΟΒΕ, το ΕΛΙΑΜΕΠ κ.λπ. οι οποίοι, σε συνεργασία, να συγκροτήσουν ομάδες μελέτης για την υπόδειξη στην κυβέρνηση μέτρων και τρόπων ανάπτυξης συγκεκριμένων τομέων της οικονομίας. Καθοριστικής σημασίας στην ανάπτυξη είναι ακόμη η χρηματοδότηση της σχετικής έρευνας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Εκτιμώ ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για  να υπερνικηθούν η αδράνεια της κυβέρνησης και οι όποιες ιδεολογικές αντιστάσεις στον τρόπο ανάπτυξης της οικονομίας.

Ιωαννης Τσαχαγεας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή