Οι διαδηλώσεις και τα «λουκέτα»

Οι διαδηλώσεις και τα «λουκέτα»

Κύριε διευθυντά

Κάθε ημέρα σχεδόν κλείνει το κέντρο της Αθήνας από διαδηλώσεις. Η υπερβολή ήταν ανέκαθεν συστατικό της κωμωδίας. Αλλά, εν προκειμένω, η υπερβολή έχει και μια οδυνηρή συνέπεια. Την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Ενώ δηλαδή στο κέντρο της πόλης διακινείται τριπλάσιος αριθμός πολιτών απ’ ό,τι στην υπόλοιπη Αττική, όπως αυτό αποδεικνύεται μεταξύ άλλων και από την επιβατική κίνηση του σταθμού του μετρό στο Σύνταγμα, το 40% των καταστημάτων του κέντρου έχει κλείσει (π.χ. στην οδό Σταδίου).

Eχουν δηλαδή κλείσει περισσότερα καταστήματα στο κέντρο απ’ όσα στις γύρω συνοικίες. Είναι προφανές πως δεν μπορεί να υπάρξει κερδοφόρα εμπορική επιχείρηση που να δραστηριοποιείται στο κέντρο, όταν τουλάχιστον 5-6 φορές την εβδομάδα κλείνει για ώρες το κέντρο της Αθήνας από λίγους διαδηλωτές. Στα κλειστά όμως καταστήματα του κέντρου δούλευαν κάποτε υπάλληλοι, οι οποίοι έχασαν τη δουλειά τους κυρίως από τις καθημερινές διαδηλώσεις, ενώ ελάχιστοι διαδηλωτές έχασαν τη δική τους δουλειά, αφού στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Στις επόμενες δημοτικές εκλογές ο καθοριστικός παράγοντας σχηματισμού εκλογικής βουλήσεως πρέπει να εδράζεται στις προτάσεις των υποψηφίων για την απαλλαγή του κέντρου της Αθήνας από τις οδυνηρές συνέπειες της υπερβολής των πολλών καθημερινών διαδηλώσεων.

Κωνσταντινος Ευσταθιαδης – Δικηγόρος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή