Είναι πρωτοφανής η φοροεπιδρομή

Είναι πρωτοφανής η φοροεπιδρομή

Κύριε διευθυντά

Σε συνέχεια του άρθρου «Οκτώ ενοίκια τον χρόνο στην εφορία», το οποίο δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» στις 24/5/2016, προσθέτω τα παρακάτω.

Για τα φυσικά πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα των οποίων η αντικειμενική αξία ξεπερνά αθροιστικά το εκατομμύριο και έχουν εισόδημα από αυτά μεγαλύτερο των 35.000 ευρώ η φορολόγηση του εισοδήματος άνω των 35.000 ευρώ θα ισούται ή ακόμα θα ξεπεράσει το 100%, δηλαδή ένας έντιμος και νομοταγής πολίτης δεν δικαιούται πια εισόδημα για το τμήμα άνω των 35.000 ευρώ, πράγμα πρωτοφανές για ένα ευνομούμενο κράτος.

Συγκεκριμένα, για εισόδημα άνω των 35.000 ευρώ η φορολόγηση θα κυμαίνεται μεταξύ 55,1% και 58,6% = {45% + (6,5 με 10)% + 3,6%}, ενώ από τον ΕΝΦΙΑ θα επιβαρύνεται το εισόδημα με τουλάχιστον ακόμα 43%. Είναι κοινά αποδεκτό ότι ένα ακίνητο αποδίδει ετήσιο ενοίκιο προ φόρων περίπου 5% με 6% της πραγματικής αξίας του ή το 3% με 5% με αντικειμενικές τιμές.  Συνεπώς, ο ΕΝΦΙΑ θα απαιτήσει από τον βασικό φόρο περίπου 10% του ενοικίου και από τον συμπληρωματικό φόρο περίπου 33% του ετήσιου ενοικίου (1% της αντικειμενικής αξίας εάν υποθέσουμε ότι το ετήσιο ενοίκιο είναι περίπου το 3% της αντικειμενικής αξίας). Στη Γαλλία, όταν ο σοσιαλιστής Ολάντ άρχισε με την υπερφορολόγηση το Conseil Constitutionnel κινητοποιήθηκε και όρισε έναν κόφτη στα 75%. Εμείς εδώ;

Π. Μαγκακης – Φορολογούμενος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή