Τα πλαστά πτυχία και η «προοδευτική» λύση

Τα πλαστά πτυχία και η «προοδευτική» λύση

Κύριε διευθυντά

Κραυγαλέα περίπτωση περιφρόνησης της διεθνούς νομιμότητας αποτελεί η δραστηριότης της Τουρκίας από το 1974 και εντεύθεν στην Κύπρο.

Το τραγικό όμως είναι ότι ευρίσκονται και Eλληνες, μεταξύ μας, που υποστηρίζουν την νομιμοποίησιν του εγκλήματος. Και με ποιο επιχείρημα; «Και αυτοί άνθρωποι είναι, ρίζωσαν πια εκεί, δημιούργησαν οικογένειες, πώς να τους χαλάσεις την ηρεμία τους!»

Ιδού τώρα πολιτικόν ισοδύναμον στη σύγχρονη Ελλάδα. Απεκαλύφθησαν 2.500 υπάλληλοι του Δημοσίου οι οποίοι κατέλαβαν θέσεις με πλαστά πτυχία και κίβδηλα προσόντα. Θα περίμενε κάθε λογικά και δίκαια σκεπτόμενος άνθρωπος ότι οι περί ου ο λόγος θα απελύοντο, θα ετιμωρούντο και θα υπήρχε κάποια απαίτηση αποζημιώσεως προς το κράτος που τους επλήρωνε για κάτι που μάλλον δεν έκαναν…

Τα «προοδευτικά» μυαλά, όμως, απεργάζονται διαδικασίαν ταχείας επιμορφώσεως (;) και ετεροχρονισμένην αναγνώρισιν ανύπαρκτων πτυχίων.

Οι αφελείς, σκληρά εργαζόμενοι προς απόκτησιν πραγματικών προσόντων, θα συνεχίσουν να παραμένουν αδιόριστοι, παραμελημένοι και αδικαίωτοι. Καθότι εκείνοι που εισέβαλαν από το παράθυρο κατέλαβαν τις θέσεις, έφτιαξαν καριέρες και κοινωνικό περίγυρο και πώς να τους τα χαλάσεις;

Οι αντιστοιχίες με τους εποίκους είναι ανατριχιαστικές και είναι τραγική η διαπίστωση ότι άνθρωποι με αυτήν τη νοοτροπία στελεχώνουν την κρατικήν μηχανή και διαχειρίζονται εθνικά θέματα, Παιδείαν, Δικαιοσύνην και στο τέλος τέλος τη συνέχεια του Ελληνισμού.

Nικος Eρρ. Iωαννου – Καρδιολόγος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή