Εύγε για το έμβλημα της νέας Αθήνας

Εύγε για το έμβλημα της νέας Αθήνας

Κύριε διευθυντά

Στην «Καθημερινή» της 18-19/06/2016 στο αφιέρωμα του περιοδικού «Κ» με τίτλο «Το έμβλημα της νέας Αθήνας» παρουσιάζεται το Κέντρο Πολιτισμού, Iδρυμα Σταύρου Νιάρχου (ΙΣΝ).

Ομολογουμένως, είναι ένα κέντρο-κόσμημα για την Αθήνα και αχτίδα πολιτισμού. Εκτός από τις φωτογραφίες των κτιρίων αναφέρονται και απόψεις αυτών που αποφάσισαν, σχεδίασαν, επέβλεψαν και κατασκεύασαν  το έργο. Μεστές, γεμάτες αισιοδοξία, ανθρώπινες. Κρατάω λίγα από τα λόγια που αναφέρθηκαν από τον κ. Θεόδωρο Μαραβέλια, διευθυντή του τεχνικού τμήματος του έργου (ΙΣΝ):

«Είναι ένα έργο που θα σημαδεύσει την Αθήνα για τους επόμενους αιώνες. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, όμως θα μεταμορφώσει όχι μόνο την Αθήνα, αλλά και τον τρόπο που σκεπτόμαστε για πολλά χρόνια».

Αυτά τα λόγια, μαζί με τις άλλες ευνοϊκές καταστάσεις που θα δημιουργηθούν, οδηγούν στη στήριξη του επόμενου έργου ανάπλασης του Ελληνικού.

Χρηστος Ριτσος, Παπάγου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή