Οταν ωριμάσουν οι 14χρονοι;

Κύριε διευθυντά

Μου προξενεί κατάπληξη η περίπου αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζεται η χορήγηση δικαιώματος ψήφου στους νέους των 17 ετών (ουσιαστικά 16 για πολλούς). Δεν θα σχολιάσω το προφανές του στόχου.

Αλλά ερωτώ: O ανήλικος στερείται δικαιοπρακτικής ικανότητας. Δεν μπορεί λ.χ. να παντρευτεί, εκτός κι αν το επιβάλλουν ειδικοί λόγοι και μόνο μετά από άδεια του δικαστηρίου, ούτε να αγοράσει ακίνητο. Θα μπορεί όμως να αποφασίζει για το πώς θέλει να κυβερνηθεί η χώρα του, για τις τύχες της! Και ας μην επικαλούνται κάποιοι την ωριμότητα των σημερινών παιδιών κ.λπ. Κάπου πρέπει να μπαίνουν όρια. Γιατί δεν θα είναι αύριο ώριμα τα δεκατετράχρονα; Στην Ελλάδα όλα τα όρια καταργούνται όπως, εξάλλου, η αριστεία· γιατί να κοπιάσει ο φοιτητής για το καλύτερο, όταν π.χ. το ΙΚΥ θα του δώσει υποτροφία –εν μέσω ένδειας των πανεπιστημίων– αν ο μέσος όρος της βαθμολογίας του είναι το 6,5;

Ο tempora, o mores!

Αν. Αλεξιου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή