Δώστε στον λαό υποτροφίες

Κύριε διευθυντά

Μεγάλη μερίδα της αντιπολίτευσης διαμαρτύρεται για την πρόθεση να δοθεί «ψήφος στα 17» και για την πρόθεση να χορηγούνται υποτροφίες ΙΚΥ στα «λίαν καλώς».

Το πραγματικό θέμα είναι γιατί ψήφος μόνο στα 17 και όχι στα 16 ή στα 15; Στα 15 έχεις τελειώσει τη βασική εκπαίδευση και δικαιούσαι νόμιμα να εργάζεσαι, παύεις να παρακολουθείσαι στα παιδιατρικά νοσοκομεία και σε παραπέμπουν στα ενηλίκων.

Γιατί υποτροφία μόνο στα «λίαν καλώς» και όχι στα «καλώς» ή στα «κάτω από τη βάση»; Oλοι προσπάθησαν όσο μπορούσαν. Πολλοί «κάτω από τη βάση» εισάγονται στο πανεπιστήμιο και, μάλιστα, οι χαμηλότεροι βαθμολογικά σε σχολές «παιδαγωγικές» για να προδιαγράψουν το μέλλον των επομένων γενεών. Πού πήγε η διαβόητη μεγαλοθυμία της «αριστεράς»; Γιατί τέτοια μικρότητα, τέτοια τσιγκουνιά; Προτείνω «ψήφο στα 15» τώρα και ψήφο «μόλις σταθεί στα δύο πόδια» ή έστω «μόλις περπατήσει» αργότερα. Προτείνω υποτροφίες ΙΚΥ σε «όλους» τώρα και «ακόμη και σε αυτούς που δεν θέλουν» αργότερα.

Π. Τασσιος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή