Στόχος το Ινστιτούτο Βενετίας

Στόχος το Ινστιτούτο Βενετίας

Κύριε διευθυντά

Kακώς ίσως είχα ελπίσει ότι η ταλαιπωρία που υφίσταται το Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας, το μόνο επιστημονικό ίδρυμα της Ελλάδας στο εξωτερικό, με τις παρεμβάσεις του υπουργείου Εξωτερικών θα είχε κεντρίσει περισσότερο το ενδιαφέρον της εφημερίδας σας. Κυρίως επειδή τρίτη συνεχή φορά επαναλαμβάνεται η ίδια αποτρόπαια ιστορία της δήθεν αναβάθμισης, της εκμετάλλευσης δηλαδή των εγκαταστάσεών του για ανομολόγητους πολιτικούς σκοπούς. Είχα δηλαδή ελπίσει ότι η προσφορά των εκλεκτών συναδέλφων, που προστάτευσαν ως τώρα επάξια το επιστημονικό και διεθνώς αναγνωρισμένο επίπεδο του Ινστιτούτου, θα είχε εκτιμηθεί όσο τουλάχιστον θα απαιτούσε και η προστασία του δικού τους κύρους από τις αθλιότητες ενός υπόγειου διασυρμού.

Θα ήθελα, τέλος, να μάθουν οι αναγνώστες σας ότι, όσοι υπηρετούμε σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες την παιδεία και τον πολιτισμό του τόπου μας, δεν θα παραμείνουμε απαθείς στις συντελούμενες μηχανορραφίες σαν αμέτοχοι θεατές.

Αγγελος Δεληβορριάς

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή