Το «επίμαχο» άρθρο 24

Κύριε διευθυντά

Χωρίς την τροποποίηση του άρθρου 24 του Συντάγματος  δεν μπορεί κανείς ξένος να επιχειρήσει επένδυση στην Ελλάδα και κυρίως  χωρίς την υπαγωγή των αρμοδιοτήτων των κάθε είδους επενδύσεων σε ένα και μόνο Οργανο «εκ σοφών». Ο κατακερματισμός των αρμοδιοτήτων σε επί μέρους υπηρεσίες έχει ως συνέπεια την απουσία ευθύνης για την πραγματοποίηση επενδύσεων και ως αποτέλεσμα την απόλυτη αδυναμία εγκρίσεως και της πλέον απλής επένδυσης.

Επισημαίνω ότι η απαγόρευση της αλλαγής χρήσεως των δασών, καθώς και των επ’ εσχάτων ανακαλυφθέντων εκτάσεων γης υψηλής παραγωγικότητας, μας κατατάσσει στις χώρες που απαγορεύονται οι επενδύσεις, ή για να το πούμε όπως παλαιότερα το εξέφρασε πρώην γενικός τεχνικός διευθυντής: «Τι κάνετε εκεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ; Μέχρι τώρα θέλαμε 500.000 δρχ. για τον δασάρχη, τώρα θέλουμε και 400.000 δρχ. για τον γεωπόνο!».

Αυτά τα ολίγα για την ανάγκη τροποποίησης του άρθρου 24 του Συντάγματος.

Καλύτερα τα περιγράφει ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης στο άρθρο του για το «Οβριόκαστρο», που αφορά την επένδυση στην Αφάντου Ρόδου.

Δ. Κοτσωνης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή