«Κόψτε το, μια απόφαση είναι»

«Κόψτε το, μια απόφαση είναι»

Κύριε διευθυντά

Είναι πρόδηλον ότι συχνά αναδεικνύονται σε καλύτερους φίλους και ευεργέτες αυτοί που μας δείχνουν το παράδειγμα…. προς αποφυγήν. Εφόσον βέβαια μπορέσουμε να διακρίνουμε τα κακά αποτελέσματα συγκεκριμένων κινήσεων και συνηθειών. Είχα πρόσφατα την ευχάριστη εμπειρία να δώσω εξιτήριο από το νοσοκομείο σε ασθενή μου που υπεβλήθη σε δεύτερη εγχείρηση επαναγγειώσεως μυοκαρδίου, έπειτα από μακρά, εναγώνια, αμφίρροπη και βασανιστική νοσηλεία, που περιελάμβανε πολλές μέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Σημειωτέον ότι παρά τις επίμονες υποδείξεις πολλών ιατρών συνέχιζε να καπνίζει μέχρι την παραμονή αυτού του χειρουργείου.

Θεωρώ ότι μπορώ να λογίζω τον συγκεκριμένο ασθενή και φίλο πέραν της μακράς σχέσεως ασθενούς-ιατρού. Του οφείλω χάριτας, διότι μου παρεχώρησε το δικαίωμα να κοινοποιήσω μία αυθόρμητη δήλωσή του, λίγο πριν φύγει, όρθιος πια, για το σπίτι του.

«Η απόλαυση που προσφέρει το τσιγάρο για μια ζωή, δεν φτάνει για να σβήσει τον πόνο και τη δυστυχία μιας μέρας στην εντατική».

Ελπίζω μέσα απ’ αυτήν τη μαρτυρία να βοηθηθούν άνθρωποι να διακόψουν το κάπνισμα αφενός για να αποφύγουν τα δεινά που προκαλεί και αφετέρου να αξιοποιήσουν τη θετική παρότρυνση ενός, μέχρι πρότινος, εξηρτημένου καπνιστού, που αποδεικνύει ότι απλώς μια απόφαση χρειάζεται!

Νικος Ερρ. Ιωαννου – Καρδιολόγος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή