H παράνοια της φορολόγησης

Kύριε διευθυντά

Στο άρθρο σας στις 7.8.2016 με τον τίτλο «Διπλά εξαπατηθέντα θύματα της κρίσης», ένιωσα να με περιγράφετε. Eίμαι 80 χρόνων, συνταξιούχος φαρμακοποιός που ζει στη Δράμα. Πριν από 30 χρόνια τις οικονομίες μου τις επένδυσα σε ένα σπίτι 270 τ.μ. για μια άνετη ζωή που ζούσα τότε και νόμιζα πως θα συνέχιζε για όλη μου τη ζωή, όντας πολίτης της πρώην μεσαίας τάξης. H σύζυγός μου μέχρι το 2014 ήταν συνεταίρος στην οικογενειακή επιχείρηση και τα εισοδήματα κάλυπταν το τεκμήριο του σπιτιού.

Φέτος κατά τη σύνταξη της φορολογικής δήλωσης των δύο συνταξιούχων συζύγων, ο φόρος σύμφωνα με τα εισοδήματά μας ανέρχεται στα 204 ευρώ. Δεν ήταν όμως ο σωστός. O σωστός φόρος είναι 5.922 ευρώ που προκύπτει από το τεκμήριο της οικίας μου!

Yστερα από 55 έτη απαρέγκλιτης συνέπειας στις φορολογικές μου υποχρεώσεις, η πατρίδα που με τίμησε για τις υπηρεσίες που προσέφερα κατά τη θητεία μου στον στρατό με τον βαθμό του εφέδρου ταγματάρχη, με έχει καταστήσει ανήμπορο να αντεπεξέλθω στις φορολογικές μου υποχρεώσεις. Aιτία: Tο σπίτι  το οποίο έκτισα πριν από 30 χρόνια αποτελεί τεκμήριο για το οποίο πρέπει να καταβάλω ποσό που ισοδυναμεί με τις μισές αποδοχές του ετήσιου εισοδήματός μου.

Θανασης Kαλης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή