Κύριε διευθυντά

HΕλλάδα είναι πλέον ικανή να κατευθύνει τις προοπτικές της, δίνοντας τέλος στα μεγαλύτερα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που είχε ποτέ ευρωπαϊκή χώρα. Αυτές είναι οι εκτιμήσεις πολυσήμαντου άρθρου της Wall Street Journal, που αναδημοσίευσε μεταφρασμένο στις 24/03/2014 αθηναϊκή εφημερίδα. Δυο-τρεις μέρες νωρίτερα, η «Καθημερινή» είχε φιλοξενήσει κείμενό μου με τίτλο «Εκλογικά δεδομένα» στο οποίο, μεταξύ άλλων ευνοϊκών για τη χώρα μας διαπιστώσεων, αναφέρθηκα και στην εντυπωσιακή, τον τελευταίο καιρό, μεταστροφή του εκλογικού σώματος, που δείχνει να εμπιστεύεται τον Σαμαρά ως τον μόνο ικανό να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα στα οποία είναι ακόμη βυθισμένη η πατρίδα μας (ανεργία, δυσθεώρητο χρέος, παρατεταμένη ύφεση, αποπληθωρισμός). Πετύχαμε τη μεγαλύτερη και γρηγορότερη παγκοσμίως μείωση δημοσιονομικού ελλείμματος (που ήταν την 31/12/2009 37,3 δισ. και 15,8% του ΑΕΠ) και ακόμη, έπειτα από πέντε ολόκληρα χρόνια (2008-2012), μικρό αλλά ενθαρρυντικό πλεόνασμα. Τα επιτεύγματα αυτά ανήκουν κατά κύριο λόγο στις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά και στο πολιτικό ρίσκο του Αντώνη Σαμαρά να αδιαφορήσει για τις εις βάρος του άμεσες επιπτώσεις επώδυνων μέτρων, που ήσαν απαραίτητα για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα.

Ηταν λίγο πιθανό «να του βγει… σε καλό» για τη δημοτικότητά του. Φαίνεται όμως (και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αποδεικνύεται) ότι του «βγαίνει». Η Ιστορία συνήθως καταδικάζει τους πολιτικούς, ενίοτε όμως τους ανταμείβει!!

Σταυρος Τσουκαντας – Πρώην Γεν. Δ/ντής του ΥΠΑΝ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή