Περιμένοντας μια εξήγηση

Κύριε διευθυντά

Σε άρθρο του, «Κ» 27-6-2014, με τίτλο «Η κόλαση κρύβεται σε υποπαραγράφους», ο συνεργάτης σας κ. Ν. Ξυδάκης σχολιάζει ένα νομοθέτημα της κυβέρνησης ως «τερατώδες, πρόχειρο, χαοτικό, αντινομικό, ιδιοτελές, που εξυπηρετεί συντεχνιακά και ατομικά συμφέροντα, και απορρυθμίζει τον δημόσιο χώρο, χωρίς να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον». Η υποπαράγραφος παρεισέφρησε στο πολυνομοσχέδιο για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, και δι’ αυτής αίρεται η δυνατότητα των δικαστικών λειτουργών να ζητούν άρση τηλεφωνικού απορρήτου κατά την έρευνα οικονομικών εγκλημάτων, π.χ. ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή.

Σε συζητήσεις με φίλους, λίγοι ήταν ενήμεροι για το νομοθέτημα, και κανένας δεν ήθελε να πιστέψει την είδηση, ελπίζοντας ότι ήταν λάθος πληροφόρηση του δημοσιογράφου και δεν ήταν δυνατόν μία έντιμη πολιτική ηγεσία να προωθούσε αυτό το ανοσιούργημα.

Επειδή πέρασαν αρκετές ημέρες χωρίς διάψευση της είδησης, γράφω την επιστολή για να απευθυνθώ στον κ. υπουργό της Δικαιοσύνης, έναν τέως δικαστικό λειτουργό με προσωπική ιστορία εντιμότητας και αποδοχής από τους συναδέλφους του, και να ερωτήσω: με ποιο σκεπτικό απεδέχθη το άρθρο αυτό, αμαυρώνοντας την υστεροφημία του; Ολοι οι έντιμοι πολίτες περιμένουν κάποια εξήγηση από έναν υπουργό που δεν συμμετέχει στα πελατειακά κυκλώματα των επαγγελματιών πολιτικών.

Γιωργος Αραμπατζης – Ιατρός  – Χολαργός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή