Κύριε διευθυντά

Σε όλο το εμφανές χάος που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, με άμεση συνέπεια την κοινωνική κατάπτωση, ο καθένας νομίζω έχει δικαίωμα ως Eλληνας πολίτης να ανησυχεί και να νιώθει πως συγκεκριμένη ευθύνη με τις αναγνωρίσεις αντισυνταγματικότητας των περικοπών σε δικαστές κ.λπ. μπορεί να έχει και η ίδια η Δικαιοσύνη. Και βεβαίως όχι διότι εφαρμόζει πιστά κείμενους νόμους και διατάξεις, αλλά διότι διακινδυνεύεται έτσι να κατορθωθεί το έλασσον και να χαθεί για τη χώρα ολόκληρη το μείζον, το μέλλον όλων μας! Και να επαληθευθεί ακόμη η ρήση ότι «η εγχείρηση επέτυχε, ο ασθενής απέθανε»!..

«Νάρκες» χαρακτηρίζει ειδησεογραφικά η «Καθημερινή» της Κυριακής 29 Ιουνίου τις σχετικές ενέργειες όχι μόνον «εις  βάρος του οικονομικού επιτελείου», αλλά πραγματικά εις βάρος της ραχοκοκαλιάς της κοινωνίας μας, της μεσαίας τάξης, που απειλείται με εξαφάνιση. Εκ παραλλήλου, πληρέστατα για εμάς τους τακτικούς αναγνώστες της «Καθημερινής» και επιγραμματικά καλύπτει την ανησυχία και την αγωνία μας σε άρθρο του εξ επτά βασικών σημείων, στο ίδιο ως άνω φύλλο της εφημερίδας, ο πρώην υπουργός κ. Τάσος Γιαννίτσης. Το σκηνικό που στήνεται με τις συνεχείς ακυρώσεις αποφάσεων για μισθούς και συντάξεις, γράφει ουσιαστικά μεταξύ άλλων ο γνωστός και έμπειρος πολιτικός, το σκηνικό αυτό βρίσκεται απέναντι στις έννοιες της αλληλεγγύης και της ισονομίας και απέναντι σε εκατομμύρια ανέργους, φτωχούς ή τσακισμένους της ίδιας της πολιτικής. Και εμείς τώρα παρακαλούμε να αφουγκρασθεί κάποιος την αγωνία του λαού και να συντελέσει καθοριστικά ώστε να επιτευχθεί το μείζον και η συνέχιση της κοινωνικοοικονομικής ζωής των πολιτών. Υπέρτατο νόμο θεωρούμε τη σωτηρία της πατρίδας.

Δημητρης Aργυροπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή