Κύριε διευθυντά

Ανέγνωσα στο φύλλο της 18/09/2014 «Οικονομικής» της εγκρίτου εφημερίδος σας, σχετικά με την προθυμία της Τραπέζης Πειραιώς να καταβάλει το σύνολο των χρεών του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» προς το ΙΚΑ.

Εντύπωση μου έκανε ότι το ΙΚΑ «καλοβλέπει» την πρόταση, αλλά η ισχύουσα ρύθμιση δεν δίδει τη δυνατότητα στους επικεφαλής του Ταμείου να δεχθούν τη δελεαστική αυτή πρόταση.

Το ερώτημά μου είναι γιατί ο κ. διοικητής του ΙΚΑ αναμένει νέα ρύθμιση χρεών, ελπίζοντας στο «πράσινο φως» της τρόικας.

Δεν γνωρίζω βέβαια τι έκπτωση ζητά η τράπεζα επί των προσαυξήσεων και των τόκων, αλλά εξ όσων γνωρίζω, το θέμα δύναται να τακτοποιηθεί βάσει του Ν. 4152/9.5.2013 (υποπαράγραφος ΙΑ2, σελ. 1.614). Η έκπτωση η οποία δύναται να δοθεί σύμφωνα με τον νόμο, είναι 35% επί των προσαυξήσεων, εάν το χρέος εξοφληθεί μέχρι 30.6.2015.

Εχω τη γνώμη ότι το ΙΚΑ θα πρέπει να προχωρήσει τάχιστα στην τακτοποίηση της οφειλής βάσει του ισχύοντος νόμου και όχι να αναμένει νέα ρύθμιση χρεών, διότι οι καιροί δεν περιμένουν και οι υποχρεώσεις του ιδρύματος είναι τεράστιες.

Αιμ. Χρυσαγης – τ. Πρόεδρος ΤΕΑΧ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή