«Φάουλ» στο κανάλι της Βουλής

«Φάουλ» στο κανάλι της Βουλής

Κύριε διευθυντά

Ως γνωστόν, το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής, τις πρώτες πρωινές ώρες μεταδίδει κλασική μουσική. Παλαιότερα, επί προηγούμενων κυβερνήσεων, όταν ο τηλεθεατής –ιδιαίτερα τα πρωινά Σαββατοκύριακα– επέλεγε στην τηλεόρασή του το κανάλι αυτό, τότε, μαζί με τη κλασική μουσική που άκουγε, έβλεπε συνεχώς επί της λευκής οθόνης του γραμμένο το όνομα του συνθέτη, καθώς και το όνομα του έργου του, το οποίο άκουγε· π.χ. Brahms, Σονάτα Νο 1, Ορ 1, antante. Σήμερα, η τωρινή κυβέρνηση, οι σημερινοί υπεύθυνοι του καναλιού, φαίνεται πως θεωρούν περιττή την αναγραφή αυτή επί της οθόνης, και έτσι ακούει κανείς μουσική, χωρίς να ξέρει ποιου συνθέτη και ποιο έργο του είναι.

Μια μουσική χωρίς ταυτότητα! Μήπως οι καλοί μας Συριζαίοι θεωρούν ότι το είδος αυτό της μουσικής δεν ανήκει στα λαϊκά στρώματα; Ομως η μουσική είναι μία και ίδια για όλους, «και δεν είναι προϊόν της αναγκαιότητας, αλλά της περίσσειας», που λέει και ο Δημόκριτος: «…μουσικήν φησί νεωτέραν… λέγων μη αποκρίναι τ’ αναγκαίον, αλλά εκ του περιεύντος ήδη γενέσθαι»…

Τελικά, μάλλον δεν «περισσεύει» τίποτε από τους σημερινούς υπεύθυνους του καναλιού· φαίνεται πως είναι πολύ τσιγκούνηδες και σίγουρα πολύ μονόπλευροι, ώστε να διοχετεύουν τη μουσική προς όλους, όπως της ταιριάζει και όπως της αξίζει!

Φωτης Κουκουφικας – Κτηνίατρος, Καστοριά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή