«Εδώ ο καλός ο υποφήφιος»…

Κύριε διευθυντά

Με αυτήν μου την επιστολή έρχομαι να υποβάλω υποψηφιότητα για πρόεδρος ή, έστω, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Εχω, και με το παραπάνω μάλιστα, το βασικό προσόν όλων όσων προτείνονται και συζητιούνται για τις θέσεις αυτές. Είμαι συνταξιούχος˙ και μάλιστα όχι πολύ πρόσφατος. Και από πάνω υπήρξα υπουργός Τύπου όταν ψηφίστηκε (με πρωτεργάτη τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο εκ μέρους του Συνασπισμού, που μετείχε στην κυβέρνηση Τζαννετάκη) ο ν. 1866/1989, με τον οποίο ιδρύθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεοράσεως (ναι, έτσι ακριβώς). Δεύτερη σκέψη: Οχι. Τίτλος˙ μέλος του  «Εσουρού»! (θυμίζει σουρλουλού). Γελοίο! Αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Αγαπάω την ελληνική γλώσσα.

Με λίγη περισσότερη σοβαρότητα! Η ελληνική πολιτεία θεωρεί ότι, μόλις περάσεις τα 65 σου, την επομένη είσαι ανίκανος να κάνεις τη δουλειά που έκανες σε όλη σου τη ζωή˙ και σε συνταξιοδοτεί˙ υποχρεωτικά. Χαλάει ο κόσμος να μη γίνει στα 67. Τώρα, για μία από τις πιο καίριες από τις σημερινές συνθήκες θέσεις της δημόσιας διοικήσεως προτείνονται παλαίμαχοι σε κάποιαν άλλη δραστηριότητα! Εμείς αρχίσαμε, μάλλον η διανοητική μας διαμόρφωση άρχισε με μαύρη πλάκα και κουτάλι. Πόσο μπορούμε να κατανοήσουμε τις ψηφιακές λειτουργίες; Ολοι οι προτεινόμενοι είναι άνθρωποι του παρελθόντος˙ του απώτερου. Δεν υπάρχουν άνθρωποι του παρόντος˙ του σήμερα; Καθηγητές πανεπιστημίων˙ δικαστικοί˙ ειδικοί στα θέματα επικοινωνίας; Οι προτεινόμενοι είναι άνθρωποι της αντιδημοκρατικής «ενημέρωσης». Την καθορίζει σήμερα ο κ. Ν. Παππάς. Αύριο κάποιος κ. Διάκος. Τόπο στους σύγχρονους νέους ανθρώπους. Ζούμε σε μία εποχή εξειδικευμένων ικανοτήτων. Ειδικευμένων στα θέματα Επικοινωνίας.

Νικ. Λ. Γ. Λιναρδατος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή