Συνεχείς παραβιάσεις του ΚΟΚ

Συνεχείς παραβιάσεις του ΚΟΚ

Κύριε διευθυντά

Διαβάζουμε σε πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας σας, ότι στο θέμα τροχαίων ατυχημάτων ερχόμεθα τρίτοι στην σειρά μεταξύ όλων των κρατών στην Ευρώπη. Αυτό δεν θα πρέπει να μας τιμά, αλλά να μας βάζει όλους σε μεγάλη ανησυχία.

Για ποια δημοκρατία, για ποιον σεβασμό στον πολίτη, για ποια εθνική υπερηφάνεια και παρόμοιες παρόλες, που εύκολα και απερίσκεπτα λέγονται, όταν δεν έχουμε πρώτα τη διάθεση, την ικανότητα και τη  θέληση να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τον πλησίον μας;

Αν και είναι γνωστή η έλλειψη παιδείας στη χώρα μας, πού βρίσκονται αυτοί οι εκπαιδευτές οδήγησης και τι μαθήματα και γνώσεις οδήγησης δίδουν στους μαθητευόμενους, όταν πολλοί εν ώρα εκμάθησης δεν τηρούν τους νόμους, δεν φορούν ζώνες ασφαλείας, καπνίζουν, παίζουν και κρατούν κομπολόι στο χέρι; Πού είναι η περιβόητη αστυνόμευση διαφύλαξης των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, όταν πλέον απερίσκεπτα παραβιάζεται ο κόκκινος σηματοδότης;

Οταν πορεία σε αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας είναι καθημερινό δεδομένο, όταν ζώνη ασφαλείας και το κράνος σιγά σιγά βαίνουν προς κατάργηση, το τηλέφωνο στο αυτί εν ώρα οδήγησης έχει καθιερωθεί πλέον από πολλούς! Παράνομη προσπέραση εκ δεξιών καθημερινότης! Παράνομη στάθμευση και στάση είναι αυτονόητο!

Μην περιμένουμε ποτέ πρόοδο, ανάπτυξη, επενδυτικό ενδιαφέρον, νέες θέσεις εργασίας και αύξηση του πλούτου της χώρας μας, εάν πρώτα δεν αποφασίσουμε να εφαρμόζουμε και να τηρούμε τους νόμους! Βεβαίως το να λέγεσαι κράτος είναι μια σοβαρή υπόθεση! Πού βρίσκεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τι μέτρα πιστής τήρησης  του Κώδικος Οδικής Κυκλοφορίας λαμβάνονται;

Τι εικόνα δίδεται προς τα έξω;

Γιατί τέτοια παραλυσία και αδιαφορία παντού;

Τασσος Φιλιππιδης – Διπλ. Μηχ. Μηχανικός

H παιδεία

Kύριε διευθυντά

Mε μεγάλη καθυστέρηση καταλαβαίνουμε επιτέλους ότι ο τέως υπουργός κ. Mπαλτάς με τη διατύπωσή του «η αριστεία είναι ρετσινιά» δεν θα αναφερόταν μόνο ισοπεδωτικά στην παιδεία μας, αλλά και στις ιδεολογικές διαφορές των 19 υποψήφιων κομμάτων στις τωρινές εκλογές μας. Eπιτέλους, τώρα νιώθουμε επίσης το παλιό ωραίο λαϊκό τραγούδι μας «όλοι το ίδιο είμαστε σε τούτο τον κοσμάκη, λαός και Kολωνάκι», που το λέγαμε αλλά δεν καταλαβαίναμε ακριβώς τι εννοούσε, με τον κ. Mπαλτά γινόμαστε σοφότεροι τόσο στην παιδεία μας όσο και στα λαϊκά τραγούδια μας.

Bασιλης Σωτηροπουλος – Aθήνα

Λύση μετά τις εκλογές

Kύριε διευθυντά

Μετά τις εκλογές της 20/09/2015, κατά την άποψή μου, μία και μόνον είναι η λύση για τη διακυβέρνηση της Ελλάδας.

Εναπόκειται η σωτηρία της πατρίδας μας σε δύο ανθρώπους. Είναι ο Τσίπρας και ο Μεϊμαράκης. Μόνο η συνεργασία αυτών, ο σχηματισμός κυβέρνησης και από τους δύο, θα δώσει λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας. Η συνεργασία των κομμάτων τους θα μπορέσει να προωθήσει, στο μέτρο του δυνατού, όλες τις μεταρρυθμίσεις, όλες τις αλλαγές που χρειάζονται. Πρέπει να πουν αυτή τη φορά μόνον αλήθειες, χωρίς να λογαριάσουν καμιά τάξη ανθρώπων (ένα κράτος δεν πρέπει να φοβάται καμιά ομάδα ανθρώπων όπου κι αν ανήκει επαγγελματικά). Mόνο μαζί θα μπορέσουν. Θα είναι ντροπή να παρουσιαζόμαστε διαρκώς ανίκανοι απέναντι στην Ευρώπη. Δεν πρέπει να υπάρξουν δικαιολογίες για αναβολές λήψης μέτρων (πολλές γελοιοποιήσεις υπήρξαν στο παρελθόν). Αν πράγματι δεν μπορούμε, να ζητηθεί η βοήθεια από την Ευρώπη (απόδοση ΦΠΑ, μηχανισμοί καταπολέμησης φοροδιαφυγής, παραϊατρικής, παραπαιδείας κ.λπ. κ.λπ.). Με λύπη παρακολουθούμε, πάντα κατά την άποψή μου, τις ομιλίες από τα μπαλκόνια και άλλους χώρους (αλήθεια πότε θα απαλλαγούμε από τα μπαλκόνια;) με υποσχέσεις (αυτό κι αν δεν είναι γελοιοποίηση στον παρόντα χρόνο).

Οι Θεοδωράκης, Γεννηματά εμφανίζονται θετικοί στο να δοθούν λύσεις. Tυχόν μη συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων θα οδηγήσει την Ελλάδα σε μεγάλες περιπέτειες και η Ιστορία θα κρίνει πάρα, πάρα πολύ αυστηρά τους Μεϊμαράκη, Τσίπρα.

Θανος Θανασης – Τοπογράφος μηχανικός ΕΜΠ

Η υποκρισία

Κύριε διευθυντά

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει σ’ αυτή τη χώρα. Εμείς που παρακολουθούμε αντικειμενικά, εκτός Ελλάδος, τα γεγονότα, μας είναι αδιανόητο να πιστέψουμε το πώς οι πολιτικοί ψεύδονται ασύστολα και υποκρίνονται χωρίς ντροπή. Οι πολιτικοί που φεύγουν από το κόμμα που τους ανέδειξε, το βρίζουν όταν πάνε στο καινούργιο. Ολοι ορκίζονται με «ειλικρίνεια» ότι ενδιαφέρονται μόνον για την πατρίδα και τον λαό. Τεράστιο ψέμα, ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα – όλοι αναγνωρίζουν ότι κάνουν λάθη επί σειρά ετών, αλλά πάντα τα πληρώνει ο ελληνικός λαός. Τα λάθη που κάνουν είναι πολύ επώδυνα για τη χώρα και δεν υπάρχει νόμος που να τιμωρεί. Οι πολιτικοί έχουν τους ψηφοφόρους στο χέρι τους με τη ρουσφετολογία που συνεχίζεται και σήμερα, χιλιάδες προσλήψεις ημετέρων (το άφθαρτο, κομμουνιστικό «Αριστερό» κόμμα) στο Δημόσιο, το οποίο έχει διαλύσει τη χώρα και λειτουργεί στα μέτρα των πολιτικών και των διαπλεκομένων συμφερόντων που οι ίδιοι προστατεύουν για το «καλό» της πατρίδος.

Δημητρης Σκεπαρνιας – Γενεύη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή