«Βιβλίο-παραφωνία» στη μνήμη Στεφανόπουλου

«Βιβλίο-παραφωνία» στη μνήμη Στεφανόπουλου

Κύριε διευθυντά

Οσοι μέχρι σήμερα είχαν την ατυχία να διαβάσουν κάποιο βιβλίο του οποίου η συγγραφέας, για ευνόητους λόγους, το «βάφτισε» βιογραφία του Κωστή Στεφανοπουλου απογοητεύθηκαν. Το περιεχόμενό του δεν ήταν ανάλογο του μεγέθους της προσωπικότητας του αείμνηστου Στεφανόπουλου! Η συγγραφέας, στην προσπάθειά της να καταστήσει το ασήμαντο βιβλίο «ελκυστικό» στους αναγνώστες, αντί να ασχοληθεί με τα μεγάλα και σημαντικά που πιστώνονται στον Στεφανοπουλο, ασχολείται, κατά ανεξήγητο τρόπο, με κάποια κατάπτυστα κουτσομπολιά από την ιδιωτική του ζωή και μάλιστα της νεαράς του ηλικίας! Και ενώ, όπως φαίνεται, το εν λόγω ασήμαντο πόνημα δεν έτυχε ανάλογης υποδοχής από το αναγνωστικό κοινό, η συγγραφέας επιχειρεί να διαθέσει τα αζήτητα τεμάχια μέσω μιας εφημερίδας, με τη μέθοδο της προσφοράς, οπως συνηθίζεται να γίνεται με ανάλογα προϊόντα! Και ασφαλώς ο τρόπος αυτός δεν περιποιεί ιδιαίτερη τιμή στη μνήμη Στεφανόπουλου, η βιογραφία του οποίου άξιζε μεγαλύτερο σεβασμό!

Ο αείμνηστος Πρόεδρος Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε, κατά κοινή ομολογία, σε όλη του την πολιτική σταδιοδρομία φωτεινό παράδειγμα υψηλού πολιτικού ήθους και εντιμότητας. Ετυχε δε μεγάλου σεβασμού, εκτίμησης και αγάπης απο την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, γιατι έκεινος δεν επέτρεψε ποτέ σε κανένα να τον εκμεταλλευθεί, να τον «αξιοποιήσει»… Ο αείμνηστος Δημ. Τσάτσος σε ομιλία του έλεγε, απευθυνόμενος στον Στεφανόπουλο: «Κύριε Πρόεδρε, εμείς όλοι σε αυτήν τη χώρα, πολιτικά μεν σας σεβόμαστε βαθύτατα, ανθρώπινα δε σας αγαπάμε». Φοβούμαι ότι το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου δεν συμβάλλει στη διατήρηση αυτής της οφειλόμενης αγάπης και σεβασμού στη μνήμη του Προέδρου της καρδιάς όλων των Ελλήνων, του αείμνηστου Κωστή Στεφανόπουλου…

Ηλιας Μαλεβιτης

Τ. βουλευτής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή