Και λόγια καλά αξίζουν στο ΕΣΥ

Και λόγια καλά αξίζουν στο ΕΣΥ

Κύριε διευθυντά

Από τη στήλη της έγκριτης εφημερίδας σας θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ για την εύρυθμη λειτουργία Τμημάτων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, στο οποίο νοσηλεύτηκε πρόσφατα ο σύζυγός μου. Στο Τμήμα της τηλεφωνικής επικοινωνίας για πρωινά ή απογευματινά ραντεβού με εξυπηρέτησαν με ευγένεια και υπομονή για να δώσω στοιχεία και να λάβω οδηγίες.

Στο Γραφείο Νοσηλείας το προσωπικό συνέστησε υπεύθυνα αποκλειστικές νοσηλεύτριες, που διεκπεραίωσαν ευσυνείδητα την αποστολή τους, όπως και οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες του ορόφου.

Στο Ουρολογικό Τμήμα ο σύζυγός μου δέχθηκε επιμελέστατες φροντίδες, ιδίως από τον διευθυντή κ. Στέφανο Στεφανάκη, που τον είχε χειρουργήσει παλαιότερα και έκτοτε τον παρακολουθούσε. Καταλήγω στο Πνευμονολογικό Τμήμα.

Ο διευθυντής κ. Γιώργος Μπουλμπασάκος και δύο συνεργάτες του, οι πνευμονολόγοι κ. Σταυρούλα Μπούλια και κ. Μάριος Κούγιας, πέρα από την επιστημονική προσφορά τους, φέρθηκαν με τον τρόπο που επιθυμεί και εύχεται ένας ασθενής, φέρθηκαν δηλαδή  ως  γιατροί-άνθρωποι, ακόμη και από τη στιγμή που η περίπτωση του συζύγου μου έδειξε «χαμένη υπόθεση».

Θερμότατες ευχαριστίες σε όλους και συγχαρητήρια στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Βασω Κωσταριδη – Καθηγήτρια Γαλλικών, λογοτέχνις – Φιλοθέη

Αιδηψός και γεωθερμία

Κύριε διευθυντά

Η «Κ» στις 22-1-2016 σε δημοσίευμα του κ. Γ. Λιάλιου  με τίτλο «Θερμαινόμενα πεζοδρόμια στο Καρπενήσι» αναφέρεται σε ένα έργο που άρχισε επί δημαρχίας Κ. Μπακογιάννη και σύντομα έγινε πραγματικότητα με την εφαρμογή της γεωθερμίας. Οπως εξηγεί ο κ. Β. Φακίτσας, περιφερειακός σύμβουλος, και ένας από τους επιβλέποντες μηχανικούς, έγιναν 18 γεωτρήσεις σε βάθος 100 μ., όπου το νερό έχει θερμοκρασία 12-14° C. Εξ αφορμής αυτού διερωτώμαι γιατί στην Αιδηψό, το «Κουβέιτ» της γεωθερμίας, όπου τα αναβλύζοντα ύδατα είναι της τάξεως των 70-80° C, να μένουν ανεκμετάλλευτα; Ποιος όμως να ενδιαφερθεί; Ο «Καλλικράτης» δολοφόνησε την Αιδηψό. Η αρχόντισσα του ιαματικού τουρισμού έγινε τσόντα του Λόγγου και του Κάμπου του Δήμου Ιστιαίας. Μήπως ο νυν περιφερειάρχης, κ. Κώστας Μπακογιάννης, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται η Αιδηψός, θα μπορούσε να κάνει κάτι; Η αδιαφορία της Καλλικράτειας Δημοτικής Αρχής για την Αιδηψό και τα προβλήματά της είναι εμφανής. Οι δρόμοι, μετά τη σύνδεση των σπιτιών με τον  αποχετευτικό αγωγό, παραμένουν χωρίς ασφαλτόστρωση. Το τουριστικό περίπτερο δίνει την εντύπωση εγκαταλελειμμένου γιαπιού και αποτελεί εστία μολύνσεως. Από την άλλη, η Αιδηψός «αμείβεται» με τα βοθρολύματα της Βόρειας Εύβοιας λόγω της ύπαρξης βιολογικού καθαρισμού. Μήπως οι Αιδηψιώτες να υψώσουν μαύρες σημαίες για την πόλη τους μην τυχόν και συγκινηθούν οι αρμόδιοι και την απαλλάξουν από τα Καλλικράτεια δεσμά;

Σπυρος Καραντζης – Ιατρός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή