Τα παραμύθια και η φτωχοποίηση

Τα παραμύθια και η φτωχοποίηση

Κύριε διευθυντά

Κοντέψαμε να το πιστέψουμε. Με τόση πειστικότητα το διατυμπανίζουν. Μας φλόμωσε ο λαϊκιστής πρωθυπουργός με ασύστολα κραυγαλέα ψέματα που εντυπωσιακά αδιάντροπα μάς τα σερβίρει!

Ξεπέρασε όλους αυτούς που καυτηρίαζε και έβριζε για πελατειακή εξυπηρέτηση. Ρυθμίζει τη νομοθεσία στα μέτρα του – 7.500 σελίδες νόμων με υποκλοπή συγκατάθεσης των βολικά ανύποπτων καρεκλοκένταυρων!

Κύριος στόχος, το βόλεμα των ημετέρων! Δημιουργία ατέλειωτων άχρηστων θέσεων. Ωστόσο ουσιαστική είναι η πρωτοτυπία. Οι προηγούμενοι δεν βόλευαν αποδεδειγμένα άχρηστους, αγράμματους και ανίκανους. Μόνο με πιστοποιητικό ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή κοντοχωριανός του Αλέξη, τοποθετείσαι, προβιβάζεσαι, κολλάς σαν στρείδι στον κρατικό προϋπολογισμό, υποσκελίζεις τους άλλους, που εκπατρίζονται. Ακατάσχετη αιμορραγία εγκεφάλων! Ξοδεύουμε στη φτώχεια μας, εκπαιδεύοντας επιστήμονες για ανάγκες του τόπου και τους διώχνουμε! Επαναφέρει τους αιώνιους φοιτητές! Αλλά αυτό δεν απασχολεί τον Φίλη και τους άλλους σοφούς εγκεφάλους των διορισμένων κομματικών επιτροπών για προκατασκευασμένες αποφάσεις ιδεοληψίας!

Στόχος ομολογημένος η θεσμική ανατροπή, γενική ταξική αλλαγή, απαξίωση του επιχειρείν, σοβιετοποίηση και δυστυχώς φτωχοποίηση των πάντων! Aραγε τα βλέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Κλείνουν η μία μετά την άλλη επιχειρήσεις, οδηγώντας εκατοντάδες κάθε μέρα στην ανεργία. Μεταναστεύουν επιχειρήσεις, εργοστάσια και ειδικευμένο προσωπικό έξω από την πατρίδα μας. Και το επιστέγασμα: το αδίστακτο ξεπούλημα-κόφτης της χώρας για 99 χρόνια, χωρίς την παραμικρή ενόχληση ή ανησυχία, για να διατηρηθούν στην εξουσία! Oλη τους η οικονομική πολιτική στηρίζεται, χωρίς προβληματισμό, στους ατελέσφορους φόρους που τσακίζουν έμμεσα μισθούς, συντάξεις. Δήλωνε κομπάζοντας ο καλυπτόμενος πίσω από υπουργούς του, αυταπατηθείς (;) πρωθυπουργός Τσίπρας ότι δεν θα πειράξει μισθούς και συντάξεις!

Θα υπάρξει κάποιος φραγμός στον ακατάσχετο κατήφορο; Πότε θα αντιδράσει ο πνευματικός κόσμος;

Δημ. Γ. Σμυρλης – Συντ/χος Λυκειάρχης

Η φιλαναγνωσία στα δημοτικά

Κύριε διευθυντά

Με λύπη και αγανάκτηση, ο κόσμος του παιδικού και νεανικού λογοτεχνικού βιβλίου πληροφορήθηκε την κατάργηση της ώρας «Φιλαναγνωσίας και Ευέλικτης Ζώνης» στα δημοτικά σχολεία. Το πρώτο πλήγμα το έδωσε ο κ. Κ. Τζαβάρας, υφυπουργός Πολιτισμού προηγούμενης κυβέρνησης, όταν, χωρίς σοβαρό λόγο, κατήργησε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), που είχε δημιουργήσει ένα σημαντικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας (χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ) στα δημοτικά σχολεία και έδινε στους μαθητές τη δυνατότητα να γίνουν διά βίου αναγνώστες και να διευρύνουν τη σκέψη, τη φαντασία, την ελεύθερη συνείδηση, τις γνώσεις, το λεξιλόγιό τους, την ψυχική και ηθική τους ανύψωση, την αισιοδοξία και την έμφυτη ανάγκη τους να ονειρεύονται και να ελπίζουν. Το 2012 ο κ. Τζαβάρας άνοιξε τον τάφο του παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου, και ο σημερινός υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης, με διάφορες προφάσεις, έβαλε την ταφόπλακα. Ποιος είναι, άραγε, ο πραγματικός λόγος αυτής της ενέργειας;

Λιτσα Ψαραυτη – Συγγραφέας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή