Οι παροχές προς τους γιατρούς

Οι παροχές προς τους γιατρούς

Κύριε διευθυντά

Το άρθρο του Τάσου Τέλλογλου της 31/07/2016 στην «Καθημερινή» για τη δημοσιοποίηση των παροχών εκ μέρους των φαρμακευτικών επιχειρήσεων προς του επαγγελματίες Υγείας και τους επιστημονικούς φορείς αναλύει πλήρως τα εξεταζόμενα θέματα, αλλά δεν ασχολείται με το εάν οι παροχές αυτές είτε απευθείας στους ιατρούς είτε μέσω λογαριασμού του ΕΛΚΕ, που ασφαλώς αποτελούν εισόδημα, δηλώνονται ως εισόδημα ή ως δωρεές στην εφορία από τους λήπτες αυτών ιατρούς. Πριν από αρκετά χρόνια, κατόπιν εντολής μου ως γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ) προς το ΣΕΥΠ, συνετάγη με τη συνεργασία των φαρμακευτικών επιχειρήσεων εμπεριστατωμένο πόρισμα περί των παροχών κυρίως σε είδος (εξοπλισμοί κ.λπ.) στους ιατρούς, το οποίο στη συνέχεια διεβίβασα στις αρμόδιες ΔΟΥ για να εξεταστεί εάν οι παροχές αυτές είχαν  δηλωθεί από τους λήπτες ως εισόδημα ή ως δωρεές και να φορολογηθεί, με υποχρέωση ενημερώσεώς μου. Ασφαλώς, οι ΔΟΥ θα προχώρησαν στις νόμιμες διαδικασίες, αλλά δεν έχω σχετική πληροφόρηση. Λόγω, όμως, του άρθρου του κ. Τέλλογλου, θα πρέπει οι αρμόδιες δημοσιονομικές υπηρεσίες να ζητήσουν τα σχετικά στοιχεία από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις και να εξετάσουν αν οι παραπάνω παροχές έχουν δηλωθεί από τους ιατρούς ως εισόδημα. Σε κάθε δε περίπτωση, εάν δεν υπάρχει σχετική εγκύκλιος, πρέπει το υπουργείο Οικονομικών να μεριμνήσει για την έκδοσή της. 

Λεανδρος Τ. Ρακιντζης – Αρεοπαγίτης Ε.Τ.

Βανδαλισμοί… κατά της γλώσσας

Κύριε διευθυντά

Tα εξ αμελείας βέλη κατά της ελληνικής γλώσσας από τα μέσα ενημέρωσης δεν έχουν τελειωμό. Παράλληλα, πληγώνουν την ακοή μας (μέσω TV) και την ψυχή μας.Το πρόσφατο, γνωστό και από το παρελθόν, μας λέγει: «Στα Εξάρχεια έχει εγκατασταθεί κλούβα της αστυνομίας με αρκετούς αστυνομικούς, οι οποίοι φιλούν την οικία του υπουργού…». Αμέσως ο υπολογιστής του εγκεφάλου μας σχηματίζει την εικόνα. Οι αστυνομικοί, ο ένας πλάι στον άλλο, γεμίζουν με φιλιά τον τοίχο της οικίας… Ο μεταφέρων την είδηση δεν γνωρίζει ότι η λέξη «φιλούν» είναι μία και έχει μόνο μία έννοια, άσχετη με την περίπτωση, για την οποία η κατάλληλη λέξη είναι αποκλειστικά  «φυλάνε» ή «φυλάν» ή «φυλάσσουν», αλλά προφανώς θεώρησε τη λέξη αυτή πολύ λαϊκή……του Μπύθουλα, και χρησιμοποίησε άλλη… της αριστοκρατίας… του Κολωνακίου… Αθάνατη Μαντάμ Σουσού….

Επίσης βασανιζόμουν τις τελευταίες ημέρες που δεν γίνεται καμιά συζήτηση σχετικά με την απόδοση ευθυνών για τα αδικήματα που έγιναν με την κατάληψη του ΑΠΘ και τις ζημίες που προκλήθηκαν σε έναν ναό-σύμβολο της ιερότερης κρατικής λειτουργίας, της Παιδείας-Εκπαίδευσης. Με ιδιαίτερη χαρά διάβασα στην «Καθημερινή» το πληρέστατο και έγκυρο άρθρο του καθηγητή Ν.Μπιτζιλέκη. Νομίζω είναι αναγκαίο και παρακαλώ – ζητώ από τους αρμοδίους να απαιτηθεί από τους υπαίτιους η αποζημίωση του ΑΠΘ για τις ζημίες,υλικές και ηθικές, που υπέστη και να μην εξαιρεθεί από την έρευνα η ευθύνη του αρμοδίου υπουργού, ο οποίος απέδωσε δημόσια διά των ΜΜΕ συγχαρητήρια στην αστυνομία διά τη στάση της ,δηλαδή την παράνομη μη επέμβασή της.  

   

Γ.Π. Παπασταματιου, Παγκράτι

Πολιτισμός και αθλητισμός

 

Κύριε διευθυντά

Εδώ και χρόνια διερωτώμαι, γιατί ο αθλητισμός να υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού και όχι στο Παιδείας. Ο σχολικός αθλητισμός έχει στην ουσία εκλείψει. Αν θεωρείται γυμναστική – αθλητισμός το κυνήγημα μιας μπάλας ποδοσφαίρου στην αυλή του σχολείου κατά την ώρα της γυμναστικής, τότε μιλάμε άλλη γλώσσα. Θα έπρεπε, από την είσοδό του στο δημοτικό, ο μαθητής να έχει Δελτίο Αθλητή όπου θα αναγράφονται δύο φορές τον χρόνο οι επιδόσεις του στα αθλήματα στίβου. Δεν μπορώ να «παντρέψω» τον αθλητισμό με τον πολιτισμό. Ο πολιτισμός είναι παντού, εκτός από τα γήπεδα ποδοσφαίρου· ή κάνω λάθος;.. Μιλώντας για ποδόσφαιρο, θα ήθελα να πληροφορήσω τους αγαπητούς «φιλάθλους» ότι στην παγκόσμια κατάταξη είμαστε στους άνδρες στη θέση 52 –πέσαμε από πέρυσι 12 θέσεις– και στις γυναίκες στη θέση 63. Κατά τα άλλα, όλοι οι Ελληνες νομίζουν ότι παίζουν ποδόσφαιρο. Ο αθλητισμός ξεκινάει από τον στίβο. Παρατηρήστε στα ομαδικά αθλήματα την έλλειψη φυσικής κατάστασης. Φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού. Τραυματισμοί που δεν προέρχονται από βίαιη σωματική επαφή είναι απόρροια της έλλειψης φυσικής κατάστασης. Ο αθλητής, οποιασδήποτε βαθμίδας, μέχρι να κρεμάσει τα αθλητικά παπούτσια του, συνέχεια εκπαιδεύεται. Ασφαλώς και θα υπάρχουν επιχειρήματα που αντιστρατεύονται αυτή μου τη θέση. Περιμένω να τα ακούσω.

Γιωργος Δραμυτινος – Μαραθωνοδρόμος …το πάλαι ποτέ.  Ανδρος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή