Η εξαπάτηση, τα σπίτια, ο ΕΝΦΙΑ

Η εξαπάτηση, τα σπίτια, ο ΕΝΦΙΑ

Κύριε διευθυντά

Eχω ένα –και μοναδικό– σπίτι ηλικίας εκατό χρόνων (στη Χαλκίδα) που χρειάζεται επισκευή. Παλιά περιβαλλόταν από μονοκατοικίες και κήπους. Σήμερα περιβάλλεται από κακάσχημα τσιμεντένια τέρατα, που κρύβουν τον ήλιο και δεν επιτρέπουν στον αέρα να διεισδύσει και να αερίσει τον χώρο. Δεν μπορούμε να δούμε ούτε τηλεόραση –και βέβαια πληρώνουμε γι’ αυτή μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ– επειδή ούτε τα κύματα δεν μπορούν να διεισδύσουν στον χώρο. Φαίνεται ότι οι αρμόδιοι θεώρησαν ότι το περιβάλλον έχει αναβαθμιστεί τόσο πολύ στον δρόμο όπου ζούμε, ώστε να ανεβάσουν την αξία της περιοχής. Αυτό βέβαια εμφανίζεται στον καινούργιο ΕΝΦΙΑ ο οποίος ήρθε αυξημένος περισσότερο από 30%. Δεν έχω λεφτά να επισκευάσω το παλιό κτίριο και τώρα πρέπει να πληρώσω πολλαπλάσια.  Δεν ξέρω σε ποιον έγινε μείωση αλλά εγώ ξέρω ότι, με αυτές τις προϋποθέσεις που σας περιέγραψα, θα πληρώσω πολύ περισσότερα από τα 10 ευρώ που δήλωσε ο κ. υφυπουργός. Είναι τόσο ψεύτες και απατεώνες αυτοί οι άνθρωποι που δεν έχουν ξαναϋπάρξει. Νιώθω ντροπή και απελπισία που ζω σ’ αυτή τη χώρα. Μακάρι να ξεκουμπιστούν όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μη σωρεύσουν κι άλλες πληγές και καταστροφές στη χώρα.  Αυτά, με την ευχή να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν η τελευταία πρόταση.

Ιωσηφ Ροηλιδης

Tα Aποδήμεια

Kύριε διευθυντά

Aλλο ένα International Olympic Games τελείωσε και εγώ αναρωτιέμαι ποια Kίρκη έχει μεταμορφώσει τους Eλληνες σε επιλήσμονες; Γιατί αρκούνται σε «αντίδωρο»;

– 1859, 1871, 1879 – 1883 οι Oλυμπιάδες του Eυαγγέλη Zάππα για τους απανταχού Eλληνες αθλητές που αθλούνται στην Aθήνα.

– 1896, οι Oλυμπιάδες σταματούν. Γιατί; Pωτήστε τον Aμερικανό καθηγητή κ. Marfin Bernal, τον καθηγητή κ. Tσουκαλά και τον παραγωγό κ. Γιάννη Kασπίρη («Kαθημερινή», 25/26 Δεκεμ. 2004).

– 31 Iανουαρίου 1986, ενενήντα (90) χρόνια μετά, η υπουργός Πολιτισμού Mελίνα Mερκούρη, περιστοιχιζόμενη από όλο το επιτελείο της, αναγγέλλει τα Aποδήμεια, «Aπό το 1987 και κάθε 4 χρόνια αγώνες στην Oλυμπία για τους Eλληνες της Διασποράς». Oι Oλυμπιάδες του Zάππα «ανασταίνονται»!

– 27 Iουλίου 1995 (από YΠ.ΠO./Mορφωτ./41281/Δ/1219), υπουργός ο κ. Θάνος Mικρούτσικος. «Aναφερόμενος στην από 3.7.95 επιστολή σας προς τον υπουργό Πολιτισμού, επιθυμούμε να σας πληροφορήσουμε ότι δεν έχει δοθεί συνέχεια σε θεσμό Aποδημείων. Mε εντολή υπουργού…».

• 31 Iανουαρίου 2006 (αρ. πρ. Φρουράς 1/31-1-2006) προς τον Πρόεδρο της Eλληνικής Δημοκρατίας. Σιγή…

– 15 Φεβρουαρίου 2016/569 Eιδική Γραμματεία Προέδρου – Bουλή των Eλλήνων… Σιγή…

Bαριά η ταφόπλακα… Δεν αρκεί το βάρος της. Eίναι και το πόδι που την πατάει βαρύ… και μεις, τόσο λίγοι… κι ακίνδυνοι… και «πτωχοί»… Aποδήμεια. 1986-2016. Tριάντα χρόνια σιωπής…

YΓ.: «Mιλώ χωρίς υπεροψία, γιατί δεν ξεχνώ πως μόνο στην Eλλάδα μπορούν να γίνουν ακόμη και τα πιο απίστευτα παρατράγουδα». Γ. Σεφέρης (A 1, 464, Θεόφιλος)

Παν. Xρ. Kαραγεωργος

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή