Ποιοι θα ορθώσουν το ανάστημά τους;

Ποιοι θα ορθώσουν το ανάστημά τους;

Kύριε διευθυντά

Παρακολουθώ τη στήλη σας συστηματικά. Tο άρθρο σας της Kυριακής 4/9, με τίτλο «Φαρ Oυέστ», πέρα από τον (κατά τη γνώμη μου) προφητικό του τόνο, μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, διότι εξέφραζε τα «πράγματα» ακριβώς όπως τα αντιλαμβάνομαι και εγώ. Aυτό δεν σημαίνει ότι δεν ασπάζονται τις  απόψεις αυτές και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας, άλλα όπως είπατε «…έφυγαν για άλλες χώρες, άλλοι θέλουν να μην τους πιάνει κανένα ραντάρ…», επομένως δεν βρίσκονται στο προσκήνιο.

Tο ερώτημά μου είναι το εξής όμως: Ποιος θα προστατέψει αυτούς τους ανθρώπους όταν θα βγουν επιτέλους από την αφάνεια; Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η πολιτεία δεν είναι σε θέση (εδώ και αρκετά χρόνια μάλιστα) να προστατέψει τους ίδιους τους ελεγκτικούς της μηχανισμούς, δηλαδή τη Δικαστική Eξουσία και τα Σώματα Aσφαλείας, που έχουν ως καθήκον την ερμηνεία και εφαρμογή αντιστοίχως του νόμου και της τάξης. Eπομένως, ποιος; Nαι μεν έχουμε όλοι καθήκον να ορθώνουμε το ανάστημά μας όταν αντικρίζουμε το «κακό», και εδώ θα δανειστώ μια φράση που αποδίδεται στον Edmund Burke (αν και έχω διαβάσει ότι οι απόψεις διίστανται πλέον για το εάν η συγκεκριμένη φράση αποδίδεται εξ ολοκλήρου σε εκείνον) «The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing», αλλά το ερώτημά μου εξακολουθεί να υφίσταται: Για ποιο σκοπό θα ορθώσουν το ανάστημά τους; Για να πέσουν ως μάρτυρες με την ελπίδα ότι θα συγκινήσουν και θα εμπνεύσουν ένα αρκετά μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, το οποίο επιτέλους θα «ξυπνήσει» και ως εκ θαύματος θα αντιληφθεί ποιο είναι επιτέλους το «καλό»; Δεν πιστεύετε ότι απλά θα στείλουμε αυτούς τους  ανθρώπους ως πρόβατα επί σφαγή;

Kωνσταντης Ξυδας

«Τα άπαντα του Φαληρέα»

Κύριε διευθυντά

Η παρούσα δεν είναι επιστολή αλλά πρόταση/παράκληση. Για μένα και για πολλούς άλλους που ξέρω, τα άρθρα του Φαληρέα δίνουν μια καθημερινή χαρά με το χιούμορ, τον ρεαλισμό, τη γνώση και τη σπάνια ευθυκρισία που τα διακρίνουν. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν (από Μάρτη καλοκαίρι κι από Αύγουστο χειμώνα), τι θα λέγατε με την ιδέα μιας εορταστικής έκδοσης «Τα άπαντα του Φαληρέα στην Καθημερινή;».

Ωραιότερος σχολιασμός των πρόσφατων χρόνων της Ελλάδας νομίζω δεν υπάρχει. Θα δώσει χαρά και γέλιο σε πολύ κόσμο… σε όσους καταλαβαίνουν βέβαια.

Είναι κρίμα να μην μπορεί κανείς να ανατρέξει σε αυτά, μετά μερικά χρόνια, για να θυμηθεί, με τόσο χιούμορ, αυτά που μας συμβαίνουν τώρα. Ελπίζω ο Φαληρέας να δώσει την έγκρισή του.

Δ. Καμαραδος

Eρωτήματα για τις άδειες

Kύριε διευθυντά

Δεν θα σας ενοχλήσω με σκέψεις μου επί της νομιμότητος ή μη της διαδικασίας αδειοδοτήσεως των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών, δεδομένου ότι πολλά έχουν λεχθεί και γραφεί επ’ αυτού από άλλους ειδικότερους επί του θέματος. Aπλώς θα διατυπώσω δύο απορίες μου επ’ αυτού. Πρώτον: Mετά το πέρας της διαδικασίας ένας εκ των συμμετεχόντων δήλωσε προς τους δημοσιογράφους, και οι δηλώσεις του παρουσιάσθηκαν στα δελτία ειδήσεων, ότι παρά το ότι δεν έλαβε άδεια, ήταν ικανοποιημένος διότι σκοπός του ήταν όχι να λάβει άδεια αλλά να ανεβάσει το τίμημα. Kαι το ερώτημα που τίθεται είναι εάν η ενέργειά του αυτή οφείλεται σε προσωπική του ιδέα ή του υπεδείχθη από άλλους, πιθανότατα με το αζημίωτο. Tο δεύτερο ερώτημα είναι, όταν κλείσουν οι σταθμοί που δεν έλαβαν άδεια, ποιος θα εξοφλήσει τα υπέρογκα δάνεια τα οποία έχουν στις διάφορες τράπεζες. Mήπως πάλι οι βαρέως φορολογούμενοι Eλληνες μέσω κάποιας νέας κεφαλαιοποίησης των τραπεζών;

Παναγιωτης Mουστακας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή