Περί δημοκρατίας, ΕΣΣΔ και Κούβας

Περί δημοκρατίας, ΕΣΣΔ και Κούβας

Κύριε διευθυντά

Παρακολούθησα την τηλεόραση τον κ. Ζουράρι όταν ερωτήθηκε εάν ο Κάστρο ήτο δικτάτορας που απάντησε: «Αυτός που το λέει είναι μ…κας». Θα παραπέμψω λοιπόν τον κ. Ζουράρι σε μία στιχομυθία που είχε ο Γέρος της Δημοκρατίας, ο Γ. Παπανδρέου, με Ρώσους δημοσιογράφους της σταλινικής ΕΣΣΔ. Οταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει δημοκρατία στη Ρωσία, απάντησε κοφτά όπως συνήθιζε, «ασφαλώς όχι». Στην επιμονή του δημοσιογράφου ότι στην ΕΣΣΔ υπάρχει δημοκρατία, ο Γ. Παπανδρέου τον ρώτησε «αφού έχετε δημοκρατία, τότε πες μου τον αρχηγό της αντιπολιτεύσεως». Οταν ο Ρώσος δημοσιογράφος τού είπε ότι «εμείς δεν έχουμε αντιπολίτευση διότι συμφωνούμε σε όλα», τότε ο Γεώργιος Παπανδρέου τού είπε: «Μην υβρίζεις τον λαό σας, μόνο μεταξύ των ζώων δεν υπάρχουν αντιθέσεις. Μεταξύ των ανθρώπων υπάρχουν πάντα αντιθέσεις». Ας ρωτήσει ο κ. Ζουράρις εμένα και άλλους ναυτικούς συναδέλφους μου που έχουν επισκεφθεί την Κούβα να τον βεβαιώσουν ότι όλα τα ’σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά.

Δεν έχει άραγε ακούσει τίποτα ο κ. Ζουράρις για τις δημοκρατίες της μπανανίας; Ας φροντίσει τουλάχιστον να μάθει πόσες είναι οι χιλιάδες των εκτελεσθέντων από τον «κομαντάντε». Οσον αφορά τις χυδαιότητες του κ. Ζουράρι, αυτές χαρακτηρίζουν αυτούς που τις εκστομίζουν. Η μακαρίτισσα η μητέρα μου έλεγε: «Από στόμα κόρακος, παιδί μου, κρα θα ακούσεις».

Σπυρος Τσακος, Πλοίαρχος Ε.Ν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή