Η εθνική συνεννόηση και ο κ. Σόιμπλε

Η εθνική συνεννόηση και ο κ. Σόιμπλε

Κύριε διευθυντά

Τα νέα για τη ρύθμιση του χρέους δεν είναι καλά. Ολα δείχνουν ότι οι συζητήσεις οδηγούν σε αδιέξοδο και όπως φαίνεται ο πρωθυπουργός μάλλον δεν θα υποχρεωθεί να βάλει γραβάτα! Ας ευχηθούμε να αποφύγει και το… φέσι της μη ρύθμισης του χρέους που μας ετοιμάζει ο κ. Σόιμπλε.

Αλλά, ας σοβαρευτούμε! Η Ευρωπαϊκή Ενωση δυστυχώς δεν λειτουργεί με κριτήρια αλληλεγγύης, συνεννόησης και συνεργασίας «επί ίσοις όροις» μεταξύ όλων των μερών, αλλά ως «λεόντειος εταιρεία» στην οποία κάποιοι, όπως η χώρα μας, συμμετέχουν μόνο στις ζημιές και άλλοι μετέχουν στα κέρδη, όπως συμβαίνει με τη Γερμανία του Σόιμπλε με τους δορυφόρους της!

Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι πίσω από κάθε απόφαση της Ενωσης βρίσκεται ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών, όπως συμβαίνει και με την υπόθεση ρύθμισης του χρέους της χώρας μας, την οποία μπλοκάρει εκείνος, με τον γνωστό χαιρέκακο τρόπο που τον διακρίνει.

Με άλλα λόγια, ανεξάρτητα από τις οποιεσδήποτε ευθύνες που μπορεί να καταλογίσει κάποιος στην κυβέρνηση, για τα λάθη που διέπραξε κατά τη διαπραγμάτευση, δεν μπορεί να απαλλάξει τους Ευρωπαίους εταίρους μας από τις μεγάλες ευθύνες που τους αναλογούν, σχετικά με την άρνηση ρύθμισης του χρέους, η οποία ρύθμιση, όπως σωστά εδήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτελεί πρωταρχική εθνική υπόθεση. Την οποία οφείλουν να υιοθετήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Κακά τα ψέματα, η αντιμετώπιση της κρίσης επιβάλλει εθνική συνεννόηση όλων των κομμάτων, όλων των δυνάμεων!

Ηλιας Μαλεβιτης, Τέως βουλευτής, πρόεδρος Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή