Τα δίκτυα οπτικών ινών και οι πάροχοι

Τα δίκτυα οπτικών ινών και οι πάροχοι

Κύριε διευθυντά

Με αφορμή το άρθρο που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της «Καθημερινής της Κυριακής» της 11ης Ιουνίου 2017 και με τίτλο «Ξεκινούν οι διαδικασίες ανάπτυξης δικτύων οπτικών ινών από ανεξάρτητους παρόχους», θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι για μία ακόμη φορά ο συντάκτης σας κ. Βαγγέλης Μανδραβέλης προβαίνει σε μία σειρά από αυθαίρετες εικασίες και συμπεράσματα.

Συγκεκριμένα, η αναφορά του συντάκτη σας «…το σχέδιο επένδυσης η εταιρεία το κατέθεσε την τελευταία στιγμή και πιθανώς με την πίεση τρίτων» είναι αφενός μεν προσβλητική για την εταιρεία μας, καθώς θεωρεί ότι η Forthnet δεν άσκησε αυτοβούλως ένα δικαίωμά της, αλλά συμμετείχε στη διαδικασία της ΕΕΤΤ κατόπιν πιέσεων κάποιων αγνώστων τρίτων και αφετέρου παραπλανητική, καθώς η εταιρεία μας δεν κατέθεσε την τελευταία στιγμή το επενδυτικό της σχέδιο, όπως αναφέρει το άρθρο σας, αλλά στην προβλεπόμενη από την ΕΕΤΤ προθεσμία και έπειτα από πολύμηνη προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα.

Προς ενημέρωση των αναγνωστών σας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε, ότι η Forthnet είχε εγκαίρως και δημοσίως διατυπώσει τις αντιρρήσεις της σχετικά με τη διαδικασία που σχεδιάστηκε από την ΕΕΤΤ, επισημαίνοντας ασάφειες, αοριστίες και προχειρότητα. Ο ιδιότυπος αυτός διαγωνισμός έγινε πριν ρυθμιστούν από την ΕΕΤΤ βασικές παράμετροι που επηρεάζουν τα επενδυτικά σχέδια κάθε ορθολογικού και τεχνοκράτη επενδυτή, ενώ παράλληλα δεν υπήρχαν αντικειμενικά κριτήρια και διαδικασίες αξιολόγησης των προτάσεων αλλά ούτε προβλέψεις που να εξασφαλίζουν τη διαφάνεια, όπως για το δημόσιο άνοιγμα των προσφορών και την υποβολή τυχόν ενστάσεων. Η απόρριψη των προτάσεων της Forthnet από την ΕΕΤΤ είναι κατά τη γνώμη μας αυθαίρετη και ως εκ τούτου η εταιρεία μας επιφυλάχθηκε να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να προστατεύσει τα επιχειρηματικά της συμφέροντα.

Πιστεύουμε ότι η δημοσίευση της επιστολής μας θα συμβάλει στη σφαιρική ενημέρωση των αναγνωστών σας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Γρηγορης Κατσογιαννης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας Forthnet

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή