Ενας ναυτόπαις στο τιμόνι

Κύριε διευθυντά

Είμαι καθημερινός αναγνώστης της εφημερίδας από τη εποχή της Ελένης Βλάχου, διαβάζω δε πάντοτε με μεγάλη προσοχή τα ιδικά σας άρθρα με τα γραφόμενά σας. Κατά κανόνα συμφωνώ διότι τα διακρίνει κυρίως ο ορθολογισμός και η κοινή λογική, με το πρόσφατό σας όμως άρθρο περί επείγουσας ανάγκης δημιουργίας κεντροαριστερού πόλου με προβληματίσατε ιδιαιτέρως.

Και ναι μεν συμφωνώ ότι υπάρχουν παρά πολλοί αριστεροί αξιόλογοι Ελληνες οι οποίοι δυσκολεύονται να ακολουθήσουν τη Ν.Δ., αλλά θα ήθελα να σας ερωτήσω, πότε μια αριστερά κυβέρνηση ωφέλησε τη χώρα;

Από την πρώτη φορά Αριστερά του Ανδρέα (διότι τότε ήταν η πρώτη φορά Αριστερά) μέχρι τη σημερινή οικτρά «κυβέρνηση», πάντοτε οι αριστερές κυβερνήσεις ανέτρεπαν ό,τι με μεγάλες προσπάθειες είχε επιτευχθεί.

Για παράδειγμα, αναφέρομαι στην ανατροπή της κυβερνήσεως Σαμάρα για να γίνει κυβέρνηση και πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας.

Και επειδή είμαι εκ Χίου ορμώμενος, σας αναφέρω ότι στα πλοία, για να γίνεις πλοίαρχος, πρέπει πρώτα να περάσεις όλες τις βαθμίδες, από ναυτόπαις, ναύτης λοστρόμος, ανθυποπλοίαρχος, υποπλοίαρχος και μετά πλοίαρχος…

Εμείς οι Ελληνες ορίσαμε πρωθυπουργό κατ’ ευθείαν άνθρωπο που δεν είχε πείρα, από ναυτόπαιδα κατ’ ευθείαν πλοίαρχο…

Τα ανωτέρω ήταν παρενθέσεις…

Οι άπειροι αξιόλογοι Ελληνες αριστεροί κατά τη γνώμη μου, παρά τη δυσκολία που έχουν να επιλέξουν μια μη αριστερή κυβέρνηση, καλό θα ήταν να θυμηθούν τι έκαμαν μετά την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τον όποιον εξέλεξαν πανηγυρικά και έτσι η χώρα μας έφτασε να είναι ισότιμος εταίρος με τα μεγάλα και σοβαρά ευρωπαϊκά κράτη.

Τα επιτεύγματα βεβαίως των κυβερνήσεων Καραμανλή τα ανέτρεψαν οι αριστερές κυβερνήσεις Παπανδρέου.

Δεν συμφωνώ λοιπόν με το άρθρο σας περί επειγούσης ανάγκης δημιουργίας κεντροαριστερού πόλου.

Η χώρα έχει ανάγκη σοβαρών πολιτικών και σας υπενθυμίζω τι έκαμε πολλές φορές ο Μίκης, τι λέει ο Πάγκαλος, ο Βενιζέλος και πολλοί άλλοι μη νεοδημοκράτες.

Προς σωτηρίαν της χώρας, θα έπρεπε να τεθούν στην άκρη πολλά και να αντικατασταθεί, όταν έλθει η ώρα, η κυβέρνηση με μια σοβαρή και όχι αριστερή τοιαύτη.

Παναγιωτης Στραβελακης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή