Διευκρίνιση για διαγραφή γιατρού

Διευκρίνιση για διαγραφή γιατρού

Κύριε διευθυντά

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών σας παρακαλεί όπως προβείτε στη διόρθωση της ηλεκτρονικής καταχώρισης στην ιστοσελίδα («http://www. kathimerini.gr/926704/article/epikairothta/ellada/to-panepisthmio-patrwn-apofasizei-gia-thn-ypo8esh-filoy») στην κατηγορία άρθρο με τίτλο: «Το Πανεπιστήμιο Πατρών αποφασίζει για την υπόθεση Φίλου». Στο τέλος δε του άρθρου αναφέρεται το σχόλιο «Εντυπη έκδοση» που παραπέμπει στο ότι το συγκεκριμένο άρθρο έχει δημοσιευθεί και στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας. Στο εν λόγω άρθρο αναφέρετε λανθασμένα ότι: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, που είχε διαγράψει τον κ. Φίλο λόγω των δικαστικών αποφάσεων που είχαν ληφθεί τα προηγούμενα χρόνια, φέρεται να μην αποφασίζει να τον εγγράψει εκ νέου στα μητρώα του, εάν δεν έχει προηγουμένως πάρει θέση η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών». Το ορθό και πραγματικό γεγονός είναι ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών είχε διαγράψει τον κ. Φίλο λόγω διοικητικής αργίας και παύσης άσκησης ιατρικού έργου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Αννα Μαστορακου – Πρόεδρος

Γιωργος Πατριαρχεας – Γραμματέας

Οι Ελληνες αγαπούν τα καλλυντικά

Κύριε διευθυντά

Χαιρόμεθα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Apivita στις 4 Σεπτεμβρίου 2017 και για τις θερμές αναφορές του στην επιχειρηματικότητα. Επ’ ευκαιρία της επισκέψεως του πρωθυπουργού σε εταιρεία της βιομηχανίας καλλυντικών αναδείχθηκε η δυναμική του κλάδου, που θεωρείται παγκοσμίως και στη χώρα μας ένας από τους πιο καινοτόμους σε ανάπτυξη. Ο Σύνδεσμος ΠΣΒΑΚ, ο επίσημος φορέας της βιομηχανίας καλλυντικών και μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Cosmetics Europe και του ΣΕΒ, απαρτίζεται από τις περισσότερες ελληνικές εταιρείες και ξένους οίκους καλλυντικών προϊόντων (www. psvak. gr). Το ελληνικό κράτος δυστυχώς δεν έχει δώσει την πρέπουσα σημασία για την υποστήριξή μας σε θέματα που μας αφορούν, όπως ιδιαίτερους φόρους, την εκκρεμούσα ΚΥΑ βάσει του Ευρωπαϊκού Κανονισμού από το 2013 και πολλά άλλα εμπορικά και νομοτεχνικά θέματα. Οι αρμόδιοι φορείς (υπουργεία, ΕΟΦ) δεν απαντούν στις αιτήσεις για συνάντησή μας.

Η επίσκεψη στην Apivita είναι μια ευκαιρία να διαμηνύσουμε το εύρος του κλάδου στα δίκτυα πωλήσεων (φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, Spa, ιατρικές υπηρεσίες, πολυκαταστήματα) και τώρα το e-commerce και, βέβαια, τις εξαγωγές που προέρχονται από τις εταιρείες μας. Η κατανάλωση των καλλυντικών στην Ελλάδα είναι περίπου 1,2 δισ. ευρώ τον χρόνο, η ευρωπαϊκή αγορά είναι του μεγέθους των 73 δισ. και η παγκόσμια των 243 δισ. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο είναι περίπου 15.000. Παρά τις αντιξοότητες η βιομηχανία των καλλυντικών προοδεύει και ανακάμπτει. Ο κλάδος μας δίνει ένα ισχυρό μήνυμα για δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας. Δίνει το «παρών» σε όλα τα επιχειρηματικά fora. Οι ελληνικές εταιρείες (100%) και οι αντιπρόσωποι ξένων οίκων δίνουν μάχες για την ανάπτυξη και τις εξαγωγές. Οι ελληνικές εταιρείες βραβεύονται με τα ανώτερα βραβεία. Τέλος, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη του κλάδου είναι σε υψηλό βαθμό υποστήριξης.

Κάθε άνθρωπος στην Ευρώπη αναζητά την αίσθηση της ευεξίας, της καλής υγείας και της σιγουριάς. Τα καλλυντικά και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας θα συνεχίσουν να καλύπτουν αυτές τις ανάγκες.

Θεοδ. Δ. Γιαρμενιτης, Πρόεδρος Δ.Σ. ΠΣΒΑΚ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή