Η ψηφοφορία και τα fake news

Κύριε διευθυντά

Φαίνεται ότι είναι στη μόδα τα fake news. Δεν εξηγείται διαφορετικά η προσπάθεια που γίνεται να μου αποδοθούν δηλώσεις που δεν έκανα ποτέ σχετικά με την εκ του μακρόθεν ψηφοφορία για την ανάδειξη αρχηγού στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Προς αποκατάσταση της αλήθειας είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω τα ακόλουθα:

– Την Πέμπτη 14/9/2017 κλήθηκα από τον κ. Νίκο Αλιβιζάτο να αναπτύξω τις απόψεις μου για το θέμα αυτό, με βάση ένα άρθρο μου που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» της Κυριακής την 10η Σεπτεμβρίου 2017 με τίτλο «Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στην Κεντροαριστερά».

– Δήλωσα από την αρχή ότι δεν έχω καμία σχέση με καμία εταιρεία και ειδικότερα με τη Singular Logic από την οποία αποχώρησα το 2010. Επίσης δήλωσα ότι κανένα μέλος της οικογένειάς μου δεν εργάζεται στη Singular Logic. Είναι λοιπόν εξαιρετικά δυσάρεστο να βλέπω ότι ακόμα με συσχετίζουν με την εταιρεία, προφανώς για να στηρίξουν τις θέσεις τους.

– Σε καμία περίπτωση δεν δήλωσα ότι η εξ αποστάσεως ψηφοφορία με τη μέθοδο που πρότεινα στο προαναφερθέν άρθρο μου δεν εξασφαλίζει την ταυτοπροσωπία του ψηφοφόρου.

– Αυτό που δήλωσα είναι ότι αν κάποιος δώσει το κινητό τηλέφωνό του και το ΡΙΝ του σε κάποιον άλλο, αυτός ο άλλος μπορεί να ψηφίσει για λογαριασμό του. Αυτή η περίπτωση ισχύει παντού. Εδωσα μάλιστα το ακόλουθο παράδειγμα: Αν κάποιος δώσει την τραπεζική κάρτα του και το ΡΙΝ του σε κάποιον άλλο, αυτός ο άλλος μπορεί να σηκώσει χρήματα από το ΑΤΜ για τον εαυτό του. Ακόμα και στην Εσθονία, την οποία επικαλούνται οι πολέμιοι της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, το ενημερωτικό video που υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα για την ψηφοφορία μέσω internet (www.valimised.ee ενότητα internet voting) προτρέπει τους ψηφοφόρους να μη δίνουν σε άλλους την προσωπική ταυτότητά τους και την ψηφιακή υπογραφή τους.

– Στην Εσθονία, όπως περιγράφεται στο παραπάνω video, το οποίο μάλιστα είναι στα Αγγλικά, ώστε όλοι να το καταλαβαίνουν, δεν απαιτείται η φυσική παρουσία για την παραλαβή των κωδικών, όπως ισχυρίζονται οι αντιτιθέμενοι.

– Τις θέσεις μου σχετικά με το θέμα τις έχω διατυπώσει με απόλυτη σαφήνεια στο προαναφερθέν άρθρο και οτιδήποτε άλλοτε λέγεται και γράφεται είναι fake news προς εξυπηρέτηση άλλων στόχων.

– Τέλος, την εντύπωση που αποκόμισα φεύγοντας από τη συνάντηση τη διατύπωσα επίσης γραπτώς και είναι η έξης: «Δυστυχώς είμαι σχεδόν βέβαιος ότι η εξ αποστάσεως ψηφοφορία δεν θα γίνει αποδεκτή, όχι για τεχνικούς λόγους. Κρίμα!».

Ανδρεας Δρυμιωτης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή