Οι διώξεις Ελλήνων επί ηγεμονίας Στάλιν

Οι διώξεις Ελλήνων επί ηγεμονίας Στάλιν

Κύριε διευθυντά

Στην «Καθημερινή» της 27ης/8/ 2017 ο σχολιογράφος κ. Μιχάλης Τσιντσίνης αναγράφει ότι «ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιος Κυρίτσης, που, για να διακριθεί στο εσθονικό μέτωπο, ανάρτησε πτωματομετρητές: τετρακόσιες χιλιάδες Ελληνες σκότωσε ο Χίτλερ, ο Στάλιν, λέει, ούτε έναν». Προφανώς ο κ. βουλευτής ήθελε να στηρίξει τις απόψεις του συναδέλφου και υπουργού Δικαιοσύνης κ. Στ. Κοντονή, στην απαντητική του επιστολή προς τον συνάδελφό του της Εσθονίας, ο οποίος τον κάλεσε να παραστεί στο συνέδριο, που οργάνωσε η εσθονική προεδρία της Ε.E., για τα εγκλήματα του ναζισμού και από τα κομμουνιστικά καθεστώτα.

Ο Γάλλος Στεφάν Κουρτουά και οι συνεργάτες του, στο εξ 866 σελίδων βιβλίο του «Η Μαύρη Βίβλος του Κομμουνισμού», στις σελίδες 353-367 και με υπότιτλο «Οι Ελληνες θύματα του Κομμουνισμού», αναγράφει: «Σύμφωνα με την απογραφή του 1919, 593.700 Ελληνες ζούσαν στη Νέα Ρωσία και συγκεκριμένα στην Οδησσό, Μαριούπολη, στην περιοχή του Κουμπάν, στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας, της Αζοφικής, μέχρι τον Βόρειο Καύκασο. Ολοι αυτοί οι Ελληνες την περίοδο 1936-1938, εν καιρώ ειρήνης, όπου ο σταλινισμός έκαμε εκκαθάριση των μειονοτήτων, εκτελέστηκαν από τη μυστική αστυνομία, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν στα γνωστά γκουλάγκ της Σιβηρίας. Ολοι αυτοί οι Ελληνες «κατηγορήθηκαν, συλλογικά, ότι υπηρετούσαν τους μοναρχοφασίστες και τη δικτατορία του Μεταξά, ότι στόχευαν στη συγκρότηση μιας αυτόνομης Ελληνικής Δημοκρατίας. Αυτές οι ψευδείς κατηγορίες έφεραν ένα κύμα συλλήψεων και την εκτόπιση δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων που εξαφανίστηκαν για πάντα στην άβυσσο του αρχιπελάγους των γκουλάγκ», βλ. σελ. 357 του βιβλίου «Η Μαύρη Βίβλος του Κομμουνισμού».

Επομένως, ο βουλευτής Γ. Κυρίτσης ή είναι ανιστόρητος ή, αν αυτό δεν συμβαίνει, ψεύδεται χωρίς συστολή. 

Κωνσταντινος Ψηφης, Εκπαιδευτικός, Βόλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή