Δρόμοι-καρμανιόλες και τουρισμός

Δρόμοι-καρμανιόλες και τουρισμός

Κύριε διευθυντά

Μετά ολιγοήμερες διακοπές στην πατρώα γη της Κρήτης θα επιθυμούσα να επισημάνω μέσα από τις φιλόξενες στήλες της εφημερίδας σας δύο στοιχεία που αμαυρώνουν την εικόνα της Μεγαλονήσου, ιδίως στον περιστασιακό επισκέπτη της.

Πολλά γράφονται για τον προβληματικό τρόπο οδήγησης των γηγενών οδηγών, αλλά και από την πλευρά της η διοίκηση θα έπρεπε να ελεγχθεί για αμέλεια, όσον αφορά τη δημιουργία συνθηκών ασφαλέστερης οδήγησης.

Σε ορισμένα οδικά τμήματα, όπως της νέας εθνικής οδού Ρεθύμνου – Ηρακλείου, υπάρχει κίνδυνος για σοβαρά τροχαία ατυχήματα λόγω της, χωρίς προειδοποιητικές  πινακίδες,  μείωσης  των κυκλοφοριακών λωρίδων από  δύο σε μία.

Ιδίως κατά τη νυκτερινή οδήγηση, ένα όχημα κινούμενο στη δεξιά λωρίδα ξαφνικά κινδυνεύει ή να βρεθεί εκτός δρόμου ή να συγκρουσθεί με κινούμενο όχημα στην αριστερή λωρίδα. Το όλο πρόβλημα θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί με την τοποθέτηση μερικών δεκάδων πινακίδων πολύ μικρού συνολικού κόστους.

Οπωσδήποτε μικρότερης σημασίας, αλλά συνδεόμενο με τις εντυπώσεις που σχηματίζει ο (αλλοδαπός) επισκέπτης, είναι το γεγονός ότι στους αρχαιολογικούς χώρους στην Κνωσό, στη Φαιστό, στα Μάλια, στο Φρούριο του Κούλε (Ηράκλειο), ενδεχομένως και αλλού, το αντάξιο των εκθεμάτων και των μνημείων «αλμυρό» εισιτήριο δεν συνοδεύεται από το γνωστό τρίπτυχο ενημερωτικό φυλλάδιο. Ιδιαίτερα στον αρχαιολογικό χώρο στα Μάλια, εκτός από την έλλειψη πωλητηρίου, αλγεινή εντύπωση προκαλεί και η επιπλέον έλλειψη κυλικείου για έστω και ένα μπουκάλι νερό, με τη μόνη δαπάνη του επισκέπτη, τελικά και ανεξάρτητα από τις προθέσεις του, να περιορίζεται σε αυτή για την είσοδό του στον χώρο. Εξ όνυχος τον λέοντα, αλλά προς δόξαν της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Δημ. Χατζηδακης, Δρ χημικός μηχανικός – Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή