Η παρέμβαση Μίκη και η αντιπολίτευση

Η παρέμβαση Μίκη και η αντιπολίτευση

Κύριε διευθυντά

Ο Μίκης Θεοδωράκης σε γραπτή παρέμβασή του πρότεινε λύση για το δραματικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα. Η πρότασή του συνίσταται «Να παραιτηθεί η αντιπολίτευση». Μου ανήκουν τα… πρωτοτόκια: Στον Δικηγορικό Σύλλογο της χώρας, με διάλεξή μου με θέμα «Λαϊκή εμπιστοσύνη και Αρχή της δεδηλωμένης», τη 17η Μαρτίου 2017, κατέληγα: «Σήμερα υπάρχει βιασμός της δημοκρατίας γιατί κυβερνά το 19% επικαλούμενο την Αρχή της δεδηλωμένης, κυβέρνηση συντριπτικής λαϊκής μειοψηφίας ακουμπά στον μαγικό αριθμό 151 βουλευτών. Η σημερινή κυβέρνηση βιάζει τη δημοκρατία. Αλλά την ευθύνη δεν την έχει μόνο ο βιαστής αλλά και εκείνος που διαπιστώνει τον βιασμό και απρακτεί.

Ενδεδειγμένη δημοκρατική λύση είναι η παραίτηση της αντιπολιτεύσεως. Η παραίτηση θα γίνει στο όνομα της αληθινής δημοκρατίας που βασίζεται στην πλειοψηφία του λαού και στο όνομα του εθνικού συμφέροντος. Υπέρτατος νόμος η σωτηρία της πατρίδος. Η αντιπολίτευση έχει στα χέρια της απόλυτο όπλο την παραίτηση. Ενώ διαπιστώνει χρεοκοπία της χώρας έχει υποχρέωση να την ανακόψει με την παραίτησή της, η οποία θα οδηγήσει σε εκλογές και… λύτρωση της χώρας. Γιατί δεν το κάνει; Η λύση είναι συνταγματική και δημοκρατική».

Γ. Σταραντζης, Δικηγόρος στον Α. Πάγο και στο ΣτΕ, πρ. επιστημονικός συνεργάτης «Αρχείου Νομολογίας»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή